- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![8692-19866.jpg 8692-19866.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/09/22/8692-19866.jpg)
Το Πικ-νικ bar το έφτιαξαν σχεδόν «χειροποίητα» ο Σπύρος από το Σκουφάκι κι ο Γεράσιμος από το Οkio, είναι μικρό, πολύ χαριτωμένο και χρωματιστό. Για να πάρεις μια ιδέα, έχει μικρή αυλή (που το χειμώνα θα διαμορφωθεί σε μέσα-έξω – άσε με, που θέλω να καπνίσω), έχει χρώματα έντονα πράσινα και τοίχους με ανδαλουσιανά πλακάκια, φαναράκια που κρέμονται, πολύχρωμες πολυθρόνες-σκαμπό και μια baby ελιά που ξεφυτρώνει από ένα… τραπέζι. Έχει, ακόμη, bar δυνατό και μπάρμαν τον Μάκη, παίζει μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, μαύρα ακούσματα, free style, jazz σε όλες της τις αποχρώσεις. Σ’ όλο τον κόσμο το Πικ-νικ σε ταξιδεύει και με τα πολυεθνικά του πιάτα, με γεύσεις από Ινδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Μαρόκο και αλλού, όλα μαριναρισμένα και μυρωδάτα που ψήνονται επιτόπου στο robata-grill και τα οποία συνοδεύεις με ινδικά ψωμάκια-πίτες nan που βγαίνουν ζεστά από τον πήλινο φούρνο. Μαθαίνω ότι τις συνταγές επιμελήθηκε ο σεφ Μιχάλης Μπόσκος, ενώ τώρα στο πόδι του έχει αφήσει τον συμπαθέστατο Καμάλ από το Μπαγκλαντές.
Δοκίμασα Chicken Satay σουβλάκια κοτόπουλου ε-ξαι-ρε-τι-κά, που ήρθαν με φυστικοβούτυρο, η φίλη δίπλα μου απόλαυσε γαρίδες στο γκριλ με γλυκό κόκκινο τσίλι, στη μέση βάλαμε ένα δροσερό ταμπουλέ, καθώς κι ένα μερακλίδικο, σωστό σε όλα του χούμους. Έχει ακόμη χοιρινό γλυκόξινο, spear ribs bbq, αρνάκι με κους κους, shish kofte, Άδανα πικ-νικ, σαλάτες, baba ganoush (μελιτζάνα με ταχίνι) και άλλα πολλά, όλα σε κομψές μερίδες και μέσα σε υπέροχα πιατάκια εξωτικά, φερμένα από Λονδίνο, που όλα ήθελα να τα πάρω σπίτι μου. Ήπιαμε χύμα κρασί κόκκινο και λευκό σε ποτήρι, ενώ υπάρχουν και ετικέτες ελληνικές, σανγκρία που τη φτιάχνουν μόνοι τους, μπίρες, κοκτέιλς και αφρώδη ισπανικά. Το Πικ-νικ bar είναι απλό και με ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις οικεία από την πρώτη επίσκεψη, είναι εύκολο από την άποψη «πάω όπως είμαι», έχει αδυναμία στις χαλαρές παρέες και στη συναναστροφή, αγαπάει την καλή μουσική και, τέλος, έχει τιμές που σε κάνουν να θες να πηγαίνεις ξανά και ξανά (περίπου € 20 το άτομο με τα όλα σου). Κι ακόμη, από την άλλη εβδομάδα θα ανοίγει από το πρωί στις 11 για καφέ, σερβίρει από 1 το μεσημέρι μέχρι 1 το βράδυ, κάνει delivery 1 μ.μ. - 9 μ.μ σε Ερυθραία, Πολιτεία και όλες τις κοντινές περιοχές.
Πικ-νικ bar, πλ. Πλαστήρα 1, Ν. Ερυθραία, 210 8077.501
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.