Θεματα

Σουβλάκι δαγκωτό!

Καλαμάκια, μπιφτεκάκια, πιτογυράκια, εδώ τα καλύτερα των νοτίων προαστίων

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86847-174992.jpg

Ωραία η πίτσα, καλό το burger, νόστιμη και η κρέπα αλλά σαν το σουβλάκι, δεν έχει. Το σουβλάκι, μπορούμε αν θέλουμε να το φάμε στην υγιεινή του εκδοχή, δηλαδή χωρίς σος και πατάτες, ή να μην το (μας) λυπηθούμε και να το τιμήσουμε με απ΄ όλα. Το καλό με τις ψησταριές – σουβλατζίδικα πάντως είναι, ότι έχουν εξελίξει το μενού τους προσφέροντας μεγάλη ποικιλία για όλες τις διαθέσεις. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τις καλύτερες σουβλακερί του νότου.

Πιάτσα καλαμάκι

image

Πρωτοξεκίνησε με καλαμάκι αποκλειστικά αλλά στη συνέχεια εμπλούτισε τον κατάλογό του. Το Πιάτσα Καλαμάκι έχει αγαπηθεί και έχει γίνει ένα από τα κλασικά πλέον spot για σουβλάκι στη Γλυφάδα μιας και έχει δροσερές σαλάτες όπως ρόκα-τοματίνια-κατίκι και ρόκα-μαρουλι-τοματίνια-καρύδι-σταφίδες-μπαλσάμικο-μέλι, καλαμάκια, γύρο, και τυλιχτό σε κυπριακή πιτούλα. Επίσης, το μπιφτέκι γαλοπούλας με μυρωδικά είναι πολύ νόστιμο και χωρίς λιπαρά, συνοδεύεται με βραστά λαχανικά και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και light γεύμα μόνο με 8 ευρώ! Για επιδόρπιο έχει παραδοσιακούς (και εθιστικούς) λουκουμάδες με μπόλικη κανέλα –καθόλου light αλλά μια ζωή την έχουμε, αν δε τη γλεντήσουμε; Φοίβης 15, Γλυφάδα, 213 0413159


Πιάτσα τυλιχτό

Έχουμε και λέμε: γύρος κοτόπουλο, γύρος χοιρινός (η μαγκιά και η διαφορά) γύρος μοσχαρίσιος σε πιτούλα αλάδωτη με σος κρεμμύδι, τομάτα, κεμπάπ με σος τομάτας, κρεμμύδι και τομάτα, φιλετίνι κοτόπουλο καλοψημένο και ψιλοκομμένο, φιλετίνι χοιρινό πιο ζουμερό (αφού έχει και το λιπάκι του). Σε όλα τα παραπάνω πατάτες εκτός. Όσο και να επιμείνετε δεν θα σας βάλουν εντός του τυλιχτού γιατί θεωρούν πως η ατόφια γεύση των υπόλοιπων υλικών αλλοιώνεται λόγω πατάτας. Σε ατομικές ποσότητες θα βρείτε χωριάτικη σαλάτα και ντακάκι κρητικό με μπόλικη κάπαρη. Αν έχετε μεγάλες πείνες, τα «μπουριά» είναι μια πολύ μεγάλη αραβική πίτα, όπου στο εσωτερικό έχει γύρο με τομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, σος και στοιχίζει μόνο 3.70! Δημητρίου Γούναρη 23 και Μυκάλης2 ,Τερψιθέα, 210 9647373 - Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 210 8983569


Τρελός γάιδαρος

image

Τρελός ο γάιδαρος και βάλθηκε να τρελάνει κι εμάς! Δεν έχει μόνο ζουμερό χειροποίητο καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό, μπιφτέκι κοτόπουλο και μοσχαρίσιο περιποιημένο, αλλά έχει και κολοκυθόσουπα, κοτόσουπα ασυναγώνιστη -βάλσαμο για τις κρύες μέρες και νύχτες! Οι επιλογές σε σαλάτες κινούνται από κλασικές λάχανο-καρότο και χωριάτικη, μέχρι οσπριοσαλάτα με μαυρομάτικα ή φακές, ρόκα-σπανάκι-μανιτάρι-σουσάμι και τύπου Καίσαρα με κοτόπουλο-ανθότυρο-dressing Καίσαρα. Θα σας αποτελειώσουν οι χανιώτικοι λουκουμάδες με μέλι ή κρέμα σοκολάτα (λιποθυμήστε ελεύθερα). Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα (πλατεία Εσπερίδων), 210 8980084


Κεμπαπτζίδικον το γνήσιο

image

Παραδοσιακό κωνσταντινουπολίτικο, με γεύσης Ανατολής και αρώματα μεθυστικά. Από το Κεμπατζίδικον θα παραγγείλετε αυγά μάτια με παστουρμά, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή για ορεκτικά και ταμπουλέ για σαλάτα. Για κυρίως οι επιλογές είναι πολλές: σις μοσχάρι με πιπερίτσες, κλασικό κεμπάπ αρνί, κασερλί κεμπάπ και μερακλίδικο σουτζούκ λουκούμ που βγαίνει και σε τυλιχτό συνοδευόμενο από φέτα (ονειρικός συνδυασμός). Αν είστε μεγάλη παρέα, με 25ευρώ σας έρχεται μια πιατέλα με όλα τα κρεατικά σε γενναιόδωρες ποσότητες για φαγητό μέχρι τελικής πτώσεως! Βασ. Παύλου 80, Πλατεία Βούλας, Τηλ. 210 8951131


Γευστικόν

Πολύ γευστικόν το ψητό μαστέλο Χίου στα κάρβουνα και οι τυροκροκέτες και οι κολοκυθοκεφτέδες. Το Γευστικόν προσφέρει προσεγμένες γεύσεις σε καλαμάκια που είναι μαριναρισμένα και ζουμερά, σε λουκάνικο που είναι χωριάτικο και πικάντικο και σε γύρο. Το κοτομπέικον είναι η τσαχπινιά μιας και το μπέικον είναι τραγανό απ’ έξω και το κοτόπουλο μέσα ζουμερό, ταιριάζει άψογα με παρμεζάνα και σος γιαούρτι-μαγιονέζα. Τυλίγονται σε πίτα αλλά αξίζει και η μερίδα που περιέχει πατάτες, πίτα, μαρούλι και σος! Δημ. Γούναρη 190, Γλυφάδα, 210 9630762, Αναγυρούντος 18-20, Βάρη, 210 8971800


Ακούστε τώρα και κάτι λαχταριστό:

image

Το σουβλάκι ανέβηκε κατηγορία και τρώγεται τώρα με Philadelphia! Είναι τόσο συναρπαστικό που απορώ πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα. Τέσσερις νέες γεύσεις το κάνουν πιο αρωματικό και απολαυστικό από ποτέ. Σάλτσα Philadelphia με λιαστή ντομάτα, άνηθο, μουστάρδα και μαϊντανό. Ψάξτο σε πάρα πολλά ψητοπωλεία της Αθήνας. Θα μας ευγνωμονείς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.