Θεματα

3 απολαυστικά στέκια για ένα νόστιμο Σαββατοκύριακο στην Αίγινα

Λίγο ακόμη διακοπές

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μην ακούτε τους χειμωνάκηδες. Προφανώς και το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ με τη ζέστη, το κυματάκι της θάλασσας (στο οποίο κανονικά πρέπει να πνίγουμε όσους εύχονται από τώρα «καλό χειμώνα») και όλες τις νοστιμιές του. Για αυτό, αν αισθάνεσαι μία ελαφρά μελαγχολία που μόλις γύρισες από τις διακοπές, αν το μυαλό σου δεν μπορεί ακόμη να προσαρμοστεί στη θέα της Αθήνας και αν σου λείπει ήδη το ουζάκι που έπινες στο παραλιακό ταβερνάκι, είναι καλή ιδέα να κατέβεις στον Πειραιά και να πάρεις το πλοίο για Αίγινα.

Μία ώρα απόσταση δεν είναι καν εκδρομή, αλλά ο χρόνος που κάνεις να διασχίσεις την Κηφισίας κάθε πρωί. Οπότε, μην σκέφτεσαι ούτε τα λεφτά, ούτε τον υδάτινο δρόμο που σε χωρίζει μέχρι την Αίγινα. Μπορείς να φύγεις το πρωί και το βράδυ να είσαι πίσω, έχοντας κάνει πολλές βουτιές και απολαύσει ακόμη περισσότερα λαχταριστά μεζεδάκια. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τρία αθάνατα στέκια της Αίγινας, από αυτά που λατρεύουμε να επισκεπτόμαστε κάθε καλοκαίρι. Με τραπέζια δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τα δέντρα, να καλοδέχονται πάνω τους όλα τα καλά: φρέσκο ψαράκι, τηγανιτό καλαμαράκι, πιάτα με αγνές πρώτες ύλες και μπόλικη νοστιμιά.

Επίσης, η Εμπορική Έκθεση του Fistiki Fest 2024, του μεγάλου φεστιβάλ του νησιού που είναι αφιερωμένο στο φιστίκι Αιγίνης, συμβαίνει τώρα στο νησί (12 με 15 Σεπτεμβρίου). Στα πλαίσια του φεστιβάλ στην Αίγινα τρέχουν ήδη από τον Ιούλιο πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ. Μια που θα βρεθείς εκεί, είναι καλή ευκαιρία να επισκεφθείς και μία μουσική εκδήλωση, κάποια έκθεση ζωγραφικής, και φυσικά να δοκιμάσεις το διάσημο φιστίκι! Μπορείς να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ www.fistikifest.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου