Θεσσαλονίκη: 16 στέκια στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ: Η παράδοση της μπουγάτσας συναντά τις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις

Εδώ η διαδικασία της μπουγάτσας είναι υψηλή τέχνη που πάει από γενιά σε γενιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραδοσιακό, Θεσσαλονίκη
Παραδοσιακό, Θεσσαλονίκη
Παραδοσιακό, Θεσσαλονίκη
Παραδοσιακό, Θεσσαλονίκη
Παραδοσιακό, Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ: το αγαπημένο στέκι της Θεσσαλονίκης για σνακ, καφέ και μπουγάτσα

Στο Παραδοσιακό η μπουγάτσα και το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι υπεραρκετά για να νιώσεις το μεράκι και την αγάπη που δείχνουν οι άνθρωποί του, 65 χρόνια τώρα, σε αυτό που κάνουν. Και είναι πολύτιμο αυτό, γιατί όταν ξεκινάει η μέρα με την καλή της γεύση, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Όλα τα προϊόντα είναι βασισμένα σε συνταγές και τεχνογνωσία παράδοσης, παρασκευασμένα μόνο με φρέσκες πρώτες ύλες και υλικά απαράμιλλης ποιότητας. Ο περαστικός, ο άνθρωπος της πόλης που θα πει εκεί την πρώτη καλημέρα του παίρνοντας μαζί το πρωινό του σνακ και τον εκλεκτό καφέ του, είναι παραπάνω από πελάτης, είναι «συγκάτοικος στην κουζίνα του σπιτιού μας», με τα δικά τους λόγια. Εκεί η διαδικασία της μπουγάτσας είναι υψηλή τέχνη που πάει από γενιά σε γενιά. Όμως ο χρόνος δεν είναι σταματημένος στο παρελθόν. Οι μαμαδίστικες γεύσεις, το χειροποίητο φύλλο αέρος της μπουγάτσας και οι χωριάτικες πίτες δένουν άψογα με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, με δημιουργική προσέγγιση και νέες πρώτες ύλες.

Έτσι στο Παραδοσιακό, από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα, όλοι οι διαβάτες της πόλης θα βρουν αυτό ακριβώς που θέλουν για να απαλύνουν την πείνα τους γευστικά. Τα νόστιμα σάντουιτς με ελληνικά τυριά και εκλεκτά αλλαντικά, αλλά και οι ολόφρεσκες σαλάτες γίνονται ανάρπαστα καθημερινά. Το μενού περιλαμβάνει ακόμα και σειρά προϊόντων PLANT BASED για όσους ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή. Η ποικιλία των healthy meals με λαχανικά, ζυμαρικά, όσπρια, κινόα και πρωτεϊνούχες ύλες είναι εντυπωσιακή με προτάσεις από τη σύγχρονη ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό και γευστικό lunch break.

Και βέβαια τι να πει κανείς για την Scrocchiarella και το πεϊνερλί! Εμπνευσμένα και πεντανόστιμα και τα δύο. Ακόμα κι αν χτυπήσει την πόρτα η όρεξη για γλυκό, το Παραδοσιακό είναι ιδανικός προορισμός. Με επιλογές από σύγχρονα donut cakes, σοκολατόπιτα και muffins, μέχρι την παραδοσιακή κρέμα βανίλιας και το ρυζόγαλο, όλοι φεύγουν με ένα πλατύ και γλυκό χαμόγελο!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

One Salonica Outlet Mall (ισόγειο), Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη / Αριστοτέλους 27 & Εγνατία, Κέντρο / Αριστοτέλους 3 & Τσιμισκή 28, Κέντρο / Αγίας Σοφίας 37 & Καστριτσίου, Κέντρο / Τσιμισκή 89 &Γρηγ. Παλαμά, Κέντρο | Mediterranean Cosmos, 11ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Μουδανίων / Άνω Τούμπα, Γρ. Λαμπράκη 201 / Πανόραμα, Π. Παπαδοπούλου 17

ΚΥΠΡΟΣ:

Έγκωμη, 28η Οκτωβρίου 11Δ & σύντομα Λευκωσία, Στασάνδρου 4 & Αγίας Ελένης

www.paradosiako.net

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου