- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
St. George Lycabettus: Πάρτι στην ταράτσα με αφορμή το «φεγγάρι του θερισμού»
Πανσέληνος στον λόφο του Λυκαβηττού;
Το St. George Lycabettus διοργανώνει Full Moon Cocktail Party στο rooftop του την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου
Τα μάθατε; Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου έχουμε πανσέληνο. Όχι οποιαδήποτε πανσέληνο, αλλά το «φεγγάρι του καλαμποκιού» ή και «φεγγάρι του θερισμού». Ονομάζεται έτσι γιατί σε αντίθεση με άλλες πανσελήνους, τούτη εδώ ανατέλλει σχεδόν την ίδια στιγμή με το ηλιοβασίλεμα και μάλιστα για αρκετά βράδια στη σειρά, δίνοντας έτσι στους αγρότες μία ευκαιρία να παρατείνουν τις ώρες τις συγκομιδής. Τώρα, αν δεν σας βρίσκεται χωράφι πρόχειρο για να τη θαυμάσετε ή καλαμπόκι για να δρέψετε, δεν πειράζει, μπορείτε απλώς να χαζέψετε το φεγγάρι να ξεπροβάλλει πάνω από το Λυκαβηττό. Ένα από τα πιο ονειρεμένα σημεία της Αθήνας για να συμβεί αυτό είναι η ταράτσα του ξενοδοχείου St. George Lycabettus, που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο διοργανώνει Full Moon Cocktail Party με τα όλα του.
Το πάρτι της πανσελήνου θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου (από τις 20.00 έως τις 00.00) στο Vertigo Pool & Sunset bar, στο rooftop, δηλαδή, του St. George Lycabettus. Πρόσφατα μάλιστα, και με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας του γνωστού αθηναϊκού ξενοδοχείου, το rooftop ανακαινίστηκε πλήρως από την in house αρχιτεκτονική ομάδα του ξενοδοχείου με επικεφαλής τη Μαρία Παπατριανταφύλλου. Τη διακόσμηση επιμελήθηκε ο γνωστός interior designer Carlo Mota από τη Νέα Υόρκη. Το αποτέλεσμα είναι ένας υπέροχος χώρος, ντυμένος στο κίτρινο χρώμα του ήλιου, με κομψά, άνετα έπιπλα, πνιγμένος στα φυτά και τα λουλούδια της Μεσογείου. Τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι το υπαίθριο bar δίπλα στην πισίνα που σε κάνει να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι ακόμα διακοπές, αλλά και τα τραπέζια που χαιρετούν την Ακρόπολη. Πραγματικά, η θέα είναι ασυναγώνιστη.
Σε αυτό το σκηνικό, λοιπόν, το βράδυ της Τρίτης ο DJ Sergio θα βρίσκεται από νωρίς στις επάλξεις με τις eclectic και upbeat house μουσικές του, ενώ στο Sunset bar θα σερβίρονται δροσιστικά cocktails, απεριτίφ, finger food bites και άλλα νόστιμα από τον executive chef του ξενοδοχείου Στέφανο Παπανικολάου. Η είσοδος είναι ελεύθερη (αλλά καλό είναι να κάνετε κράτηση), οπότε γιατί δεν πάμε να δούμε το φεγγάρι και μία Αθήνα από ψηλά με κάποιο τέλειο cocktail στο χέρι;
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416191
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.