Θεματα

10ο Burger Fest, η ακαταμάχητη γιορτή των burgers επιστρέφει

20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι

Κατερίνα Βνάτσιου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Burger Fest x efood, το μεγαλύτερο φεστιβάλ για burgers στην Ελλάδα επιστρέφει στο Αμαξοστάσιο

Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι τσιτσιρίζει πάνω στην καυτή σχάρα. Το βλέπεις και ξεροκαταπίνεις. Θες να το αρπάξεις επιτόπου, αλλά υπομονετικά περιμένεις. Τότε ακριβώς ο μαέστρος ψήστης το βουτάει, το εναποθέτει τρυφερά σε ανάμεσα σε δύο αφράτα, βουτυρένια ψωμάκια. Πίκλες, τυρί, μυστική σος, μπέικον για πάντα. Το αριστούργημα περνάει απευθείας στα χέρια σου, αχνιστό. Δαγκώνεις. Είναι αυτό το καλύτερο burger που έχεις φάει ποτέ; Είναι. Μέχρι να δοκιμάσεις το επόμενο στο δίπλα περίπτερο. Και αυτή η εμπειρία, αυτή η γλυκιά αφθονία των burgers μόνο σε ένα μέρος μπορεί να συμβεί. Φυσικά και μιλάμε για το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ μπιφτεκόψωμων στην Ελλάδα!

Φέτος η αγαπημένη γιορτή των μπεργκεροφάγων επιστρέφει, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το επετειακό Burger Fest x efood θα είναι το πιο δυνατό, λαχταριστό, κι άκρως ζουμερό μπεργκεροφεστιβάλ που είδε ποτέ η μικρή μας πόλη. Αρχικά να πω ότι είναι δύο τα τριήμερα που θα δώσουμε ραντεβού για burgers στο γνωστό μέρος, το Αμαξοστάσιο στο Γκάζι. Σας λέω τις ημερομηνίες, κυρίως για να μην φάτε τις προηγούμενες μέρες: 20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου. Ωραία; Ωραία. Και τι θα φάμε ή μάλλον από ποιον θα φάμε;

Τα Burger Houses που συμμετέχουν στο Burger Fest x efood

Καθώς μιλάμε για το δέκατο Burger Fest (το 10 το καλό δηλαδή) ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί φέτος στα μπεργκεράδικα που συμμετέχουν. Τα καλύτερα Burger Houses της πόλης είναι εδώ, έτοιμα να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Μάλιστα, με αφορμή το 10ο Burger Fest, κάθε burger house θα έχει ένα επετειακό burger στο μενού του, αφιερωμένο αποκλειστικά στους πιστούς επισκέπτες του φεστιβάλ. Για να πάρετε μια ιδέα για το επίπεδο της… λιγούρας, να ξέρετε ότι θα φάμε burgers (μεταξύ άλλων) από το Ortsag του μισελενάτου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, από το Sam Burgers που ξέρει από πρώτο χέρι τι πάει να πει «αμερικάνικο burger», από τα Tarantino Burgers στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, από το Caprus που άνοιξε πέρυσι και έκανε χαμό, από το Hurry Up Street Food που λατρεύουν οι μύστες του φεστιβάλ. Κι αυτά είναι μόλις μερικά από τα συνολικά 16 απολαυστικά Burger House που συμμετέχουν σε αυτή την ακαταμάχητη γιορτή των burgers.

Όχι μόνο burgers, αλλά και cocktails, καφές, επικά γλυκά και ένα δυνατό μουσικό lineup

Τι πάει τέλεια με το burger σου; Ένα κοκτεϊλάκι! Τώρα τα επικά cocktails του LOT51 «κοκτεϊλ-άκια» δεν τα λες, αλλά τόσο το καλύτερο. Για πριν το burger (ή για τη χώνεψη) το LOT51 επίσης μας προμηθεύει με τον τέλειο καφέ του, ενώ για μετά τα μπιφτεκόψωμα υπάρχουν γλυκές λιχουδιές από την Καμινάδα και το Peggy Sue.

Εκτός από τα burgers τι δεν λείπει ποτέ από κανένα Burger Fest; Η μουσική! Κι εδώ το φετινό Burger Fest ξεπερνάει τον εαυτό του με το πιο εντυπωσιακό μουσικό line up που έχουμε δει ποτέ! Έτσι, με το burger μας ανά χείρας θα απολαύσουμε live τις Σκιαδαρέσες («Γιατί μου είχε πει/ μου είχε πει πως του αρκεί/ Να ‘χει μια θάλασσα και εμέναααα» – συγγνώμη, παρασύρθηκα), τους Mikro, τον Πάνο Βλάχο, τον Pan Pan & Years of Youth και τους Yucatan. Δεν με βλέπετε, αλλά χορεύω ήδη.

Food Games και Grill Masters

Εννοείται ότι δεν θα λείπουν ούτε οι παράλληλες, ξεκαρδιστικές δράσεις στις οποίες, άλλωστε, μας έχει συνηθίσει τόσο χρόνια το Burger Fest. Φέτος, λοιπόν, στα Food Games έρχεται να προστεθεί μία Μονομαχία Burger, αφιερωμένη στις παρέες που καυχιούνται ότι φτιάχνουν το καλύτερο burger. Δύο ομάδες, που θα αποτελούνται από 1 σεφ και 4 ψήστες, αναλαμβάνουν να μοιράσουν αρμοδιότητες και να εκτελέσουν μία συνταγή μέσα σε μια ώρα. Το ‘χετε;

Παράλληλα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τη Weber, οι καταξιωμένοι Grill Masters θα παρουσιάζουν κάθε μέρα την τέχνη του να ψήνεις το πιο ζουμερό burger, καθοδηγώντας τους επισκέπτες και προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις τους.

Kids Area & Photo Opportunities

Για όλα έχει προβλέψει το Burger Fest, ακόμη και για να φάνε οι γονείς ανενόχλητοι το burger τους σαν άνθρωποι. Έτσι, έχει ήδη στηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά με δημιουργική απασχόληση, παιχνίδια και δράσεις που θα μείνουν αξέχαστα στα παιδάκια κάθε ηλικίας.

Και τέλος, επειδή είναι κρίμα από τον Θεό να έρθετε σε ένα από τα πιο λαχταριστά γαστρονομικά γεγονότα της χρονιάς και να μην απαθανατίσετε τη στιγμή, οι πιο ευφάνταστες photo opportunities είναι εδώ και σας περιμένουν να βγείτε φωτογραφία ως αληθινοί influencers.

Μα, τέλος πάντων, τι περιμένετε; Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ, αλλιώς θα σας προλάβω εγώ!

www.burgerfest.gr, Fb: Burger Fest, Instagram: @burgerfest_gr, TikTok: burgerfest_gr