Θεματα

Παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων, με ένα κλικ όλα τα νόστιμα στο τραπέζι σου

Το παραδοσιακό παντοπωλείο στη Βαρβάκειο αποκτά e-shop

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86644-174614.jpg

Βρίσκεται στη στοά που ενώνει την οδό Σοφοκλέους με την Αρμοδίου και στη συνέχεια οδηγεί στην καρδιά της Βαρβακείου Αγοράς. Από το 1957 είναι η στάνταρ στάση όσων αναζητούν εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, ελιές, τουρσιά, λάδια, αλίπαστα και άλλα πολλά. Σήμερα, το παντοπωλείο έχει περάσει στα χέρια της Λουίζας Ψυχογιού και του συζύγου της Σταμάτη Φλαμπούρη, στην τρίτη δηλαδή γενιά ιδιοκτητών. Οι δυο τους, αναβάθμισαν και εκσυγχρόνισαν το παντοπωλείο, με κέφι και μεράκι που σε κάνει να συγκινείσαι. Τώρα πια, εκτός από τα κλασικά, βρίσκει κανείς και μια απίστευτη ποικιλία σε τοπικά προϊόντα (για την ακρίβεια περισσότερα από 600 από 80 μικρούς Έλληνες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα).

n

Με το που πατάς το πόδι σου στο λιλιπούτειο κατάστημα, από τη μία οι ήχοι και οι μυρωδιές της αγοράς, από την άλλη η χαμένη εικόνα του «παντοπωλείου», που αντικαταστάθηκε ως επί το πλείστον από τα απρόσωπα σούπερ μάρκετ- μεγαθήρια, ανακαλούν στο μυαλό μνήμες, που μόνο από παλιές ελληνικές ταινίες ξέρεις. Κι αυτό, έχει τη γλύκα του.

Ταυτόχρονα όμως, καθώς κοιτάς πιο προσεκτικά τα ράφια και βρίσκεις λογιών-λογιών καλούδια, η μνήμη θολώνει και παίρνει τη θέση της η πραγματικότητα, όπου το παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων, διαδραματίζει πλέον το δικό του ρόλο στη σύγχρονη εποχή. Προϊόντα που δύσκολα βρίσκεις, διαλεγμένα ένα προς ένα και το πάντα χαμογελαστό πρόσωπο του Σταμάτη να σε καθοδηγεί ανάλογα με τα γούστα σου. Ελιές από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες, ταραμάδες, βακαλάος Ισλανδίας, σκουμπριά και αντσούγιες, ρέγκες, τη δυσεύρετη ταραμόγλωσσα, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και κρασί (παραγωγής τους), αλλά και παραδοσιακά προϊόντα Αρκαδιανή, βιολογικά ζυμαρικά Αδαμαντίνα, όλα τα κρασιά του Κτήματος Μερκούρη, το Κτήμα Σιγάλα και η Ευάμπελος Γη, ούζα και τσίπουρα Μπαμπατζίμ, γλυκά, μαρμελάδες, σάλτσες και καρυκεύματα Πυλιακή Γη, Amvrosia, Dolopia, Simply Greek, είναι ένα μικρό δείγμα της πολυτελούς «πραμάτειας».

n

Όλα αυτά με τον ερχομό της νέας χρονιάς, αποκτούν την καινούργια, εκσυγχρονισμένη θέση τους στο εικονικό ράφι που προστάζει ο άνεμος των καιρών. Το παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων κάνει με τη σειρά του το επόμενο βήμα στη νέα εποχή και εγκαινιάζει το ηλεκτρονικό του κατάστημα (www.stistoa.gr) σε συνεργασία με το site bostanistas.gr. Στο καινούργιο αυτό e-shop, υπάρχουν όλα τα προϊόντα που αγαπήσαμε, μόνο που τώρα ένα κλικ είναι αρκετό για να φτάσουν στην πόρτα μας. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι όλα τα προϊόντα του e-shop ταξιδεύουν παντού στην Αθήνα, στις ίδιες τιμές με τη Βαρβάκειο Αγορά (δηλαδή πολύ καλές). Κι ακόμη, όσο διαρκούν οι χειμερινές εκπτώσεις, δεν υπάρχει κανένα μεταφορικό κόστος για αγορές άνω των €20.

n

Καλή η βολή της ηλεκτρονικής εποχής, επειδή όμως ούτε τις τσάρκες μας στο κέντρο θέλουμε να χάσουμε, ούτε τις μάσες στα παραδοσιακά ουζερί της γύρω περιοχής να στερηθούμε, μας αρέσει πολύ η ιδέα της έκπτωσης στα ουζερί και στα κρεοπωλεία της Στοάς Αθανάτων, για τους πελάτες του e-shop. Είναι ένας ωραίος τρόπος ένταξης στη νέα εποχή, χωρίς να χαθεί μια για πάντα η διαπροσωπική επαφή. Καλή αρχή λοιπόν. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.