Θεματα

Φασολάκια με κατσικίσιο τυρί

Χορταστική σαλάτα ή κομψό γεύμα

Ζιζή Σφυρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι θα χρειαστούμε:

300γρ φασολάκια στρογγυλά βρασμένα αλ ντέντε

1σκελίδα σκόρδο

Λίγο βούτυρο για τα φασολάκια

300γρ ντοματίνια

Λίγο λάδι

2κ. σ. μαύρη ζάχαρη

1 σφηνάκι μπαλσάμικο

150γρ κατσικίσιο τυρί

Λίγο φρέσκο δυόσμο

Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε, τα σοτάρουμε με το βούτυρο, το δυόσμο και το σκόρδο ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά.

Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα ντοματίνια με λάδι, ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε και σβήνουμε με το μπαλσάμικο μέχρι να καραμελώσουν. Σε πιατέλα στρώνουμε τα φασολάκια, ρίχνουμε από πάνω τα ντοματίνια και ψιλοκομμένο το τυρί. Δοκιμάζουμε κ αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρεται με κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο ή σαν ένα κυρίως light γεύμα.