Θεματα

Φασολάκια με κατσικίσιο τυρί

Χορταστική σαλάτα ή κομψό γεύμα

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86433-174202.jpg

Τι θα χρειαστούμε:

300γρ φασολάκια στρογγυλά βρασμένα αλ ντέντε

1σκελίδα σκόρδο

Λίγο βούτυρο για τα φασολάκια

300γρ ντοματίνια

Λίγο λάδι

2κ. σ. μαύρη ζάχαρη

1 σφηνάκι μπαλσάμικο

150γρ κατσικίσιο τυρί

Λίγο φρέσκο δυόσμο

Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε, τα σοτάρουμε με το βούτυρο, το δυόσμο και το σκόρδο ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά.

Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα ντοματίνια με λάδι, ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε και σβήνουμε με το μπαλσάμικο μέχρι να καραμελώσουν. Σε πιατέλα στρώνουμε τα φασολάκια, ρίχνουμε από πάνω τα ντοματίνια και ψιλοκομμένο το τυρί. Δοκιμάζουμε κ αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρεται με κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο ή σαν ένα κυρίως light γεύμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.