Θεματα

9 συνταγές για σαλάτες, ιδανικές (και) ως κυρίως γεύμα

Δροσερές, πεντανόστιμες και πανεύκολες να τις φτιάξεις

Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το πρώτο καλοκαίρι που απέκτησα τον σκύλο μου, κόντεψα να πεθάνω από ανησυχία. Με το που άρχισαν οι ζέστες, το κουτάβι μου σχεδόν σταμάτησε να τρώει. Έτρεξα στην κτηνίατρο και εκείνη, αφού έβαλε τα γέλια, μου είπε κάτι που όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων γνωρίζουν: οι σκύλοι τρώνε λιγότερο το καλοκαίρι (ακόμη και 40% λιγότερο!) και ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους σταθερή. Fun fact: το ίδιο κάνει και ο άνθρωπος!

Ναι, η ζέστη ευθύνεται για τη μειωμένη σου όρεξη, αλλά και για την ξαφνική προτίμησή σου στις σαλάτες. Το σώμα μας αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται λιπαρά, αλλά ενυδάτωση. Λαχανικά και φρούτα, γεύματα ελαφριά, δροσερά και θρεπτικά. Αλλά, μπορείς να περάσεις όλο το καλοκαίρι με σαλάτες; Αν είναι σαν τις παρακάτω, βεβαίως και μπορείς!

Συγκέντρωσα εδώ 9 σαλάτες ιδανικές για το καλοκαίρι. Σαλάτες που όλες τους ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, είναι πλούσιες και θρεπτικές, χρειάζονται ελάχιστο χρόνο για να τις ετοιμάσεις και σε κρατούν χορτάτο (και δροσερό!) όλη μέρα. Σαλάτες με κοτόπουλο, με ζυμαρικά, με noodles, με κινόα. Σαλάτες για όλα τα γούστα, που μόνο βαρετές δεν τις λες. Διάλεξε την αγαπημένη σου!

9 συνταγές για σαλάτες που μπορείς να φας (και) ως κυρίως γεύμα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου