- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πραλίνα: Τα πιο γλυκά ταξίδια γεύσης στην Καλαµάτα
Ένα από τα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία της πόλης
Στο ζαχαροπλαστείο Πραλίνα, στην Καλαμάτα, θα βρεις τα άπαντα του γλυκού
Λίγα πράγµατα µας δίνουν τόση χαρά όση ένα ολόφρεσκο καλοφτιαγµένο γλυκό, κι αυτό δεν είναι µυστικό. Το να καταφέρεις όµως να δηµιουργήσεις ένα γλυκό που θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς γλυκατζήδες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εδώ το µυστικό είναι η έµπνευση, η αγάπη και η σκληρή δουλειά, κάτι που ο κύριος Νίκος Αναστασόπουλος γνώριζε ήδη από το 1967, όταν οι µοναδικές του δηµιουργίες άρχισαν να ξεχωρίζουν και ο ίδιος άρχισε να χτίζει µια σχέση εµπιστοσύνης µε το κοινό.
Το πρώτο ζαχαροπλαστείο Πραλίνα ήρθε το 2002 να σφραγίσει αυτή τη σχέση και στα χρόνια που ακολούθησαν η τέχνη τής ζαχαροπλαστικής έγινε οικογενειακή υπόθεση, µε τον µεγαλύτερο γιο της οικογένειας, τον Γιώργο Αναστασόπουλο, να συνεχίζει την παράδοση, φέρνοντας µαζί του έναν αέρα ανανέωσης και ιδρύοντας τα επόµενα χρόνια δύο ακόµα ζαχαροπλαστεία. Το κοινό τα λάτρεψε. Το κουκλίστικο Πραλίνα junior και το εντυπωσιακό Πραλίνα των 300 τ.µ. προσφέρουν ακόµα περισσότερες ευκαιρίες για να ευχαριστηθείς λαχταριστά γλυκά µε τη γνωστή σφραγίδα ποιότητας.
Αν έχεις βρεθεί στην πόλη της Καλαµάτας θα έχεις σίγουρα ακούσει για το περίφηµο προφιτερόλ που έχει ξετρελάνει τους λάτρεις τού γλυκού. Εντυπωσιακό µόνο που το βλέπεις και φτιαγµένο από ολόφρεσκα υλικά, θα το βρεις στην κλασική βερσιόν µε λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα υγείας και φρεσκοψηµένα choux, αλλά και σε µία πραγµατικά µεγάλη ποικιλία εµπνευσµένων εκδοχών του. Δοκίµασε προφιτερόλ σοκολατόπιτα ή προφιτερόλ banoffee, για να απολαύσεις τον συνδυασµό των αγαπηµένων σου γλυκών, και προφιτερόλ µε λάβα φιστικιού Αιγίνης για µια πιο gourmet γευστική εµπειρία. Με τα παιχνιδιάρικα προφιτερόλ oreo και προφιτερόλ bueno θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Κι επειδή καλοκαίρι χωρίς τη µοναδική δροσιά ενός παγωτού δεν γίνεται, δοκίµασε ένα από τα χειροποίητα παγωτά που παρασκευάζονται µε τα πιο αγνά υλικά και που θα βρεις σε περισσότερες από 40 γεύσεις που συνεχώς ανανεώνονται!
Εδώ θα έρθεις και για ολόφρεσκες τάρτες, λαχταριστές πάστες, τραγανά µπισκότα, αλλά και για σιροπιαστά που θα σου µείνουν αξέχαστα. Κι αν προσέχεις τη διατροφή σου θα βρεις και πεντανόστιµα γλυκά µε στέβια.
Είναι επίσης ο προορισµός που θα σου λύσει τα χέρια αν θέλεις να διοργανώσεις µια αξέχαστη γιορτή ή µια όµορφη εκδήλωση, αφού εδώ θα βρεις µεγάλη ποικιλία από γλυκά κεράσµατα, όπως µπισκοτάκια, κέικ, πολύχρωµες πραλίνες και ζουµερά φρουτοταρτάκια για να δείξεις την αγάπη σου και να ευχαριστήσεις και τους πιο απαιτητικούς από τους καλεσµένους σου.
Ακόµα, η έµπειρη οµάδα των ζαχαροπλαστείων αναλαµβάνει να σχεδιάσει και να δηµιουργήσει την τούρτα των ονείρων σου για κάθε περίσταση. Εσύ αρκεί να επικοινωνήσεις µαζί τους κι εκείνοι θα φροντίσουν ώστε η ξεχωριστή στιγµή σου να γίνει πραγµατικά αξέχαστη.
Κεντρικό: Κανάρη & Σωκράτους, Καλαµάτα, 27210 82533
Υποκατάστηµα 1: Πλατεία Αγίων Αποστόλων, Ιστορικό Κέντρο Καλαµάτας 27213 05592
Υποκατάστηµα 2: Ναυαρίνου 71 & Μ. Αλεξάνδρου, Παραλία Καλαµάτας, 27210 81300
www.pralina.gr
Fb: Ζαχαροπλαστεία Πραλίνα Καλαµάτα
Insta: pralina.zaxaroplasteiakalamata
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.