- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Ούζο Βαρβαγιάννη: 164 χρόνια παράδοση, 6 γενιές ποτοποιίας, 4 ετικέτες αγαπημένου αποστάγματος
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Ούζο Βαρβαγιάννη: τέσσερις διαφορετικές ετικέτες, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες ούζου που ταιριάζουν σε ποικίλες στιγμές και διαθέσεις
Ήταν το 1860 όταν ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου κουβαλώντας στις αποσκευές του τα μυστικά της ποτοποιίας. Από τότε μέχρι σήμερα η ετικέτα Βαρβαγιάννης συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας με ασυναγώνιστη γεύση και αρώματα που μας φέρνουν κοντά στην ελληνική γη. Η απόσταξη του ούζου και για την έκτη γενιά που κρατά σήμερα τα ηνία της ποτοποιίας είναι υπόθεση σοβαρή. Με μεράκι και αγάπη μάς προσφέρουν τέσσερις διαφορετικές ετικέτες από το αγαπημένο απόσταγμα για να επιλέξουμε ποια ταιριάζει στη στιγμή και στη διάθεση της παρέας. Ο κοινός τόπος είναι ότι αποτελούν 100% προϊόντα απόσταξης με αργές διαδικασίες, αγνές πρώτες ύλες και το μοναδικό νερό του Πλωμαρίου.
Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινο
Η ελαφριά και απαλή πρόταση που αποτελεί απόσταγμα γλυκάνισου και αρωματικών φυτών της λεσβιακής γης.
Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε
Κλασική και διαχρονική αξία στο ούζο, με αυστηρό και πλούσιο σώμα που φέρνει στο ποτήρι τη θαλασσινή αύρα. Απόσταγμα γλυκάνισου και αρωματικών φυτών – συνταγή που έφερε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης από τη Ρωσία το 1860.
Ούζο Βαρβαγιάννη Αφροδίτη
Γεννήθηκε το 1962 και είναι προϊόν πολλαπλών αποστάξεων. Ιδανικό για απαιτητικά γευστικά ταιριάσματα, με πλούσιο και βελούδινο σώμα.
Ούζο Βαρβαγιάννη Εύζων
Αποστάχθηκε πρώτη φορά το 1950 για να αποτελέσει την ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του ούζου. Ένα εκλεκτό απεριτίφ που κυριαρχεί ο γλυκάνισος φέρνοντας στον νου την αγνή και άγρια φύση των θαλασσινών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κ. Σοφία κάνει τα μαγικά της μέσα και έξω από την κουζίνα
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Το έχεις δει να παίζει σε όλα τα social media και αναρωτιέσαι πώς είναι; Θα σου πούμε: έπος!
Αύγουστος στην πόλη με ταράτσες, κοκτέιλ και είμαστε ωραίοι
Ένα νησί-όνειρο, κομμάτι μιας παλιάς Ελλάδας με πολύ φιλόξενους ανθρώπους
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.