Θεματα

Μπουκίτσες σοκολάτας

Εισαγωγή στο #rawvegan

50853-112658.jpg
Αντζέλικα Μισιτζή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86164-173776.jpg

Η συνταγή αυτή αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να γνωρίσεις την ωμοφαγία, γνωστή ως raw veganism, μια τάση διατροφής που αποκτά όλο και περισσότερους λάτρεις παγκοσμίως. Η φιλοσοφία του raw veganism είναι η κατανάλωση τροφών φυτικής προέλευσης οι οποίες δεν έχουν μαγειρευτεί, ψηθεί, βραστεί και γενικά επεξεργαστεί.

Σε αρχική φάση φαίνεται σίγουρα βαρετό και η πρώτη αντίδραση ενός φυσιολογικού ανθρώπου είναι, «Γιατί να το κάνω αυτό στον εαυτό μου;». Ρίχνοντας μια ματιά όμως στις raw vegan συνταγές μπορεί κανείς να διαπιστώσει πόσο δημιουργικές, γρήγορες και απλές είναι. Χρησιμοποιύν κυρίως φρούτα, φρέσκα και αποξηραμένα και ξηρούς καρπούς. Φτιάχνουν γλυκίσματα που συχνά μιμούνται άλλα γνωστά προϊόντα όπως oreo cookies, σοκολάτες snickers, brownies κ.α.

Γιατί να προσθέσεις raw vegan γεύσεις στο διατροφολόγιο σου; Γιατί θα εκπλαγείς από το πόσοι ωραίοι συνδυασμοί μπορούν να προκύψουν από κοινά υλικά. Γιατί είναι σχετικά απλές και δεν απαιτούν κάποιο μαγειρικό ταλέντο. Γιατί είναι γεμάτες βιταμίνες, ηλεκτρολύτες και ω3 λιπαρά. Είναι ζωντανές τροφές, που διατηρούν τα ένζυμα τους, σε αντίθεση με τα μαγειρεμένα.

image

Για τις μπουκίτσες θα χρειαστούμε:

• 15-20 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

• ½ κούπας αποξηραμένα κράνμπερις

• 1 κούπα ωμά κάσιους

• ½ κομματάκια σοκολάτας (vegan ή απλά για τους μη χορτοφάγους)

• λίγο αλάτι

image

Μέθοδος

1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες και ξεχωριστά τα κάσιους.

2. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

3. Σχηματίζουμε τις μπουκίτσες. Η κάθε μία έχει περίπου την ποσότητα μίας κουταλιάς.

4. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες στο ψυγείο και μετά από μία ώρα είναι έτοιμες!

image

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.