Οι πιο ιδιαίτερες γεύσεις που θα βρεις στα παγωτατζίδικα της Αθήνας
Από παγωτό με γεύση άπερολ μέχρι παγωτό αβοκάντο και με ολόκληρες τουλούμπες
Παγωτά: Πού θα βρεις τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις στην Αθήνα
Όταν ήμασταν μικροί, μετρούσαμε μπάνια και παγωτά. Όσα περισσότερα «Σικάγο», «καραμπόλα», «πατούσα» και γρανίτα «σπρώξε-γλείψε» καταναλώναμε από το περίπτερο, τόσο περισσότερο φουσκώναμε από περηφάνια. Και μπορεί να πέρασαν τα χρόνια της αθωότητάς μας, αλλά η ανάγκη για δροσιά, κι ένα γλυκό αντίδοτο στις θερμές αθηναϊκές ημέρες, παραμένει.
Παγωτά: Τα πιο ιδιαίτερα που θα βρεις στην Αθήνα
Ο Αύγουστος μας βρίσκει να δίνουμε ραντεβού στα καλά παγωτατζίδικα της πόλης, για γεύσεις γνώριμες κι αγαπημένες, αλλά και νέες, διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Στο Dolce far Niente (Τσάμη Καρατάσου 26) στην Ακρόπολη πάμε τρέχοντας για παγωτό με ολόκληρα σιροπιαστά τουλουμπάκια.
Στην ξακουστή Χαρά (Πατησίων 337) δηλώνουμε ενθουσιασμένοι με τη λαμπρή τους ιδέα να φτιάξουν παγωτό κιουνεφέ. Στο Μαραμπού στο Παγκράτι (Αρχελάου 17) στεκόμαστε στην ουρά για παγωτό ανθόγαλα με θυμάρι και λεμόνι.
Στο Εpic Gelato (Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη) διστάζουμε ανάμεσα σε παγωτό αμυγδαλωτό με καραμελωμένα αμύγδαλα και ανθόνερο, σε παγωτό με γεύση λουκούμι τριαντάφυλλο, αλλά και σε σορμπέ με κεράσι και ούζο.
Τα παίρνουμε όλα! Στο Τυράκειον στον Άγιο Δημήτριο (Ερατοσθένους 71) φτάνουμε για το παγωτό από κατσικίσιο γάλα από την Κέα μαζί με θυμαρίσιο μέλι, για το φραγκόσυκο από τις φραγκοσυκιές του νησιού και για το παγωτό ρυζόγαλο με την κοκκώδη υφή. Στο Κόκκιον στου Ψυρρή (Πρωτογένους 2) δροσιζόμαστε με σορμπέ μανταρίνι και τζίντζερ, παγωτό καφέ με μπέιλις και παγωτό ωμό αμύγδαλο με φασόλι τόνκα.
Η Εκλεκτή στο Παγκράτι (Αστυδάμαντος 15) παντρεύει το σήμερα με το παρελθόν και προσφέρει από παγωτό με γεύση μουστάρδα- καλά ακούσατε- μέχρι παγωτό-πολίτικο εκμέκ και παγωτό καιμάκι με σαλέπι.
Για όσους επιθυμούν μια νότα από αλκοόλ στο παγωτό τους, στο διάσημο Le Greche στην καρδιά του Συντάγματος, (Μητροπόλεως 16) θα βρουν παγωτό Ricotta με Aperol και φλούδες περγαμόντο ενώ στο Fatto a mano στο Περιστέρι (Kώστα Βάρναλη 21), πέρα από παγωτό αβοκάντο και το σορμπέ φραγκόσυκο που μας έκαναν εντύπωση, ανακαλύψαμε στο κατάλογο και παγωτό με γεύση ρακόμελο, με κανέλλα και γαρύφαλλο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.