Θεματα

10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα

Αύγουστος στην πόλη με ταράτσες, κοκτέιλ και είμαστε ωραίοι

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα
BIOS (Παναγή Τσαλδάρη, Πειραιώς 84)

Αγαπάμε τις αθηναϊκές ταράτσες για την ωραία τους ατμόσφαιρα, τις δροσιές τους και τη θέα της Αθήνας από ψηλά

Κι όμως, κάποιοι είμαστε ακόμα εδώ και αυτό το καλοκαίρι, μετρώντας τις ζεστές ημέρες σε συναυλίες, φεστιβάλ, κινηματογραφικές προβολές και ποτά με την παρέα. Δεν μας σταματάνε οι υψηλές θερμοκρασίες -τουλάχιστον έτσι μας αρέσει να σκεφτόμαστε. Χορεύουμε σε κλαμπ μέχρι πρωίας, κάποιοι δίνουν επιτέλους τα πρώτα τους ραντεβού, τα θερινά σινεμά μοσχοβολάνε φρέσκο ποπ κορν, πολλοί ψάχνουν ένα ωραίο, αλλά δίχως ζέστη spot. Υπάρχει άραγε κάτι τέτοιο; Φέτος τον Αύγουστο θα πάμε στην κορφή των πιο δροσερών αθηναϊκών spots και θα…«την κάνουμε ταράτσα». Θα φορέσουμε τα καλά μας, τα αέρινά μας, θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια και θα τσιμπολογήσουμε με φόντο την Αθήνα από ψηλά.

Μοναστηράκι - 4 ταράτσες για να διαλέξεις

10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα
Couleur Locale (Νορμανού 3)

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα λαχταριστό brunch και δυνατό καφέ στην ταράτσα του Couleur Locale (Νορμανού 3). Ένα κρυμμένο αθηναϊκό «διαμαντάκι» στο κέντρο της πόλης, τέλειο και για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα με το αμόρε. Να δοκιμάσεις την σπιτική και εξαιρετικά νόστιμη γαλατόπιτα με μπισκότο, σπιτική σάλτσα σφενδάμου-μύρτιλου και πολλή αγάπη. Για αέρα Αβάνας, κρατσανιστά tacos με πλούσια γέμιση και σκηνικό που θυμίζει καλοκαίρι στην Κούβα κάνε στάση στο Buena Vista Social Bar (Αγίου Φιλίππου 7). Το μαγαζί που συνεχώς πηγαινοέρχονται πολύχρωμα κοκτέιλ -σε ποτήρια κάθε σχήματος- έτοιμα να σε δροσίσουν, να σου αλλάξουν τα κέφια και να γίνουν τα props στην επόμενη ινσταγκραμική σου φωτογραφία.

10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα
Buena Vista Social Bar (Αγίου Φιλίππου 7)

Για κάτι πιο εναλλακτικό, με μία δόση neon, πέρνα από το BIOS (Παναγή Τσαλδάρη, Πειραιώς 84), τον πολυχώρο που αγαπά τις σύγχρονες τέχνες και στην κορυφή του θα βρεις το rooftop που σου χαρίζει όλη την Ακρόπολη. Κάτσε αναπαυτικά σε μια από τις μαύρες καρέκλες σκηνοθέτη και απόλαυσε τη θέα. Για επιστροφή στα 70s και μία σωστή, παγωμένη, σπιτική λεμονάδα, πιάσε θέση στη ροζ ταράτσα του Voila All Day Bar (Πλατεία Αβησσυνίας 3). Στέκι που θα άξιζε να βρίσκεται στην ταινία της Barbie, μέρος που η urban αισθητική εμφανίζεται σε μια πιο λουλουδένια εκδοχή, με γλαστράκια κουμκουάτ, κίτρινες ζέρμπερες και μωβ άνθη, να σε ταξιδεύουν με τις μυρωδιές τους. 

10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα
BIOS (Παναγή Τσαλδάρη, Πειραιώς 84) © Δημήτρης Ταΐρης

Ψυρρή - όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Λοκάλι

Φαγητό ή ποτό; Τηγανητές πατάτες για τη λιγούρα ή gin tonic γιατί αύριο δεν έχεις (ευχόμαστε) πρωινό ξύπνημα; Στο Λοκάλι (Σαρρή 44, Ψυρρή) δεν χρειάζεται να διαλέξεις. Είναι το μέρος που δεν σε κρίνει, θέλει απλά να περνάς καλά, έχοντας στο ένα χέρι το κολονάτο ποτήρι και στο άλλο το πιρούνι με την επόμενη μπουκιά. Η αυλή με τα πολύχρωμα λαμπιόνια, τα ψηλά πράσινα δέντρα που σε προστατεύσουν από τον καυτό ήλιο της Αθήνας και ένας κατάλογος με κοκτέιλ που αξίζει να τα δοκιμάσεις όλα. Προσωπικά αγαπημένο το Superhero Daquiri, με ρούμι, καρύδα, φύλλα πάνδανου και μοσχολέμονο, στολισμένο με σκόνη από λάιμ που μοιάζει με γκλίτερ!

10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα
Το Λοκάλι (Σαρρή 44, Ψυρρή)

Πλάκα - για καφέ στην ταράτσα των καλλιτεχνών

Απογευματινό καφεδάκι θα πιεις στο Βρυσάκι (Βρυσακίου 17), στην αυλή με τις βουκαμβίλιες και τις λευκές καρέκλες που σου θυμίζουν τι σημαίνει καλοκαιρινή ραστώνη. Ο χώρος του έχει τον τρόπο να σε κάνει να αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου -και ας μην έχεις αυλή-, με γατούλες να πηγαινοέρχονται και το άρωμα του ελληνικού καφέ να κυριαρχεί. Ιδανικό για να γνωρίσεις νέους καλλιτέχνες, μια και είναι σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη τέχνη, διοργανώνοντας συχνά workshops και εκθέσεις. 

10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα
Βρυσάκι (Βρυσακίου 17) @ Facebook

Μεσογειακές γεύσεις με θέα το φεγγάρι 

Στις 19 Αυγούστου υποδεχόμαστε την πανσέληνο του Οξύρρυγχου, και τι καλύτερο από το να ρεμβάσεις σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης... Επόμενη στάση λοιπόν το Clair de Lune (Μιχαήλ Βόδα 4-6), το roof garden στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Novotel. Το μέρος με τη lounge μουσική που σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να αφήσεις πίσω την ένταση της ημέρας. Το όνομα του σημαίνει στα γαλλικά «φως του φεγγαριού» και ίσως βρήκαμε την ταράτσα με την πιο εντυπωσιακή θέα, καθώς έχεις σε πρώτο πλάνο -και μάλιστα πανοραμικό- τον Παρθενώνα. Γνωστό για τη μεσογειακή κουζίνα, στο Clair de Lune θα βρεις επιλογές από φρέσκα ψάρια και εξαιρετικές κοπές κρεάτων στη σχάρα. Καλή όρεξη!

10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα
Clair de Lune (Μιχαήλ Βόδα 4-6)

Κολωνάκι - ρομαντικές βραδιές και ιταλικές νοστιμιές 

Τραπέζι για δύο, ήρεμες αποχρώσεις και κρυφοί φωτισμοί στο roof-garden του ξενοδοχείου Athens Flair (Δελφών 2 & Διδότου), εκεί που θα βγεις ραντεβού για να εντυπωσιάσεις -και αν δεν εξελιχθεί όπως θες, τουλάχιστον θα δοκιμάσεις δροσερά κοκτέιλ. Στο διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο -που έχει χαρακτηριστεί έργο τέχνης από το υπουργείο Πολιτισμού- και με θέα την Ακρόπολη, η ταράτσα του Athens Flair έχει τη συνταγή για ατμοσφαιρικές βραδιές σαν σκηνές από ταινία. Αν θες μια άλλη εικόνα, από ψηλά, του αθηναϊκού εμπορικού τριγώνου τότε θα πας στο Ostomachion (Κολοκοτρώνη 61) στην κορυφή του boutique hostel Mosaikon. Πίτσες με λεπτό ζυμάρι που σέβονται την ιταλική κουζίνα και DJsets για εσένα που είσαι του χορού, στην καρδιά της Αθήνας.

10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα
Athens Flair (Δελφών 2 & Διδότου)

Περιστέρι - εκεί που όλα είναι easy peasy

Άραγμα με την παρέα και μπίρες σε μια ταράτσα…γήπεδο! Σωστά διάβασες. Το Easy Peasy (Αιμίλιου Βεάκη 12) είναι το μαγαζί με τα έντονα χρώματα, το πάτωμα που θυμίζει παρκέ αγώνα και μια μπασκέτα με λαμπερό κίτρινο φως. Το κατάλληλο spot για εσένα που δεν είσαι απαραίτητα φαν του κέντρου και εκεί που θα πιεις extra παγωμένες μπίρες. Με σύνθημα Vibes and Smiles, η ομάδα της πιο κουλ ταράτσας υπόσχεται να σε βάλει σε κλίμα διακοπών, ενώ αν είσαι γλυκατζής, οφείλεις να παραγγείλεις τους λαχταριστούς λουκουμάδες μαζί με παγωτό μηχανής. Πώς μπορείς να αντισταθείς; 

10 ταράτσες για ένα χαλαρό και δροσερό καλοκαίρι στην Αθήνα
Easy Peasy (Αιμίλιου Βεάκη 12) © Instagram

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.