Θεματα

Ραντεβού για βρόμικο στις καντίνες

Πεινασμένες στάσεις για φαγητό στην πόλη που όχι μόνο δεν κοιμάται, αλλά και δεν χορταίνει ποτέ

Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
ΤΕΥΧΟΣ 926
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι καντίνες της Αθήνας που μας χορταίνουν όλους

Ξεκινάμε με τις δύο διασημότερες καντίνες των ξενύχτηδων. Στη διάσημη Καντίνα της Μιχαλακοπούλου το must είναι τα αξεπέραστα chicken nuggets, με πατάτες που κολυμπούν στη σος. Το βάλσαμο μετά το αλκοόλ θα το βρεις και δύο δρόμους πιο πάνω, στην Καντίνα Μαβίλη – λες η μούσα στο τραγούδι «Σαν να μη πέρασε μια μέρα» να καταβρόχθιζε εκεί το διάσημο σάντουιτς με τις κοτομπουκιές;

Το Johnie Hot Dog είναι το κλασικό άτυπο ραντεβού μετά τα μπουζούκια του Ελληνικού. Για κάτι κλασικό πάρε το American Dog, αν θες κάτι καυτερό (λίγο) δοκίμασε το Gouda Cheese Dog, για κάτι εντυπωσιακά νόστιμο πες να σου ετοιμάσουν στα γρήγορα ένα Village. Πιο κεντρικά πέρνα μια βόλτα hot dog από την Καντίνα στη Συγγρού, στο (αυτοαποκαλούμενο) καλύτερο hot dog της Αθήνας – να πας και να μας πεις.

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Η κιτρινόμαυρη Καντίνα του Βασίλη στη Χαμοστέρνας φημίζεται για το σάντουιτς με το βραστό λουκάνικο Φρανκφούρτης με κρεμμύδι καραμελωμένο, κέτσαπ, μουστάρδα, λάχανο, καρότο και τη μαμαδίστικη μαγιονέζα που ετοιμάζεται  καθημερινά. Στην Καντίνα Ούλωφ Πάλμε θα συναντήσεις και την πάντα χαμογελαστή κυρία Άννα, για να σου αποκαλύψει όλες τις μυστικές συνταγές σος. Σεφταλιά, πανσέτα, μπιφτέκι, μοσχάρι, όλα τα έχει στο μενού της!

Στον Νονό, καντίνα στο Χαϊδάρι –ιδιαίτερα δημοφιλή στα δυτικά προάστια–, θα πας για κρέπες, sandwiches, hot dogs και burgers, όλα με ονόματα από χαρακτήρες της διάσημης ταινίας «Ο νονός». Στην άλλη πλευρά της Αθήνας, θα βρεις το νέο Street Food Park επί της Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας, μια κυριλέ και γκουρμέ αμερικανιά, με την καλή έννοια. Εδώ πάρε τo Macaroni Fries Pork και το Brisket Cheeseburger.