Θεματα

Ραντεβού για βρόμικο στις καντίνες

Πεινασμένες στάσεις για φαγητό στην πόλη που όχι μόνο δεν κοιμάται, αλλά και δεν χορταίνει ποτέ

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
ΤΕΥΧΟΣ 926
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ραντεβού για βρόμικο στις καντίνες
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Οι καντίνες της Αθήνας που μας χορταίνουν όλους

Ξεκινάμε με τις δύο διασημότερες καντίνες των ξενύχτηδων. Στη διάσημη Καντίνα της Μιχαλακοπούλου το must είναι τα αξεπέραστα chicken nuggets, με πατάτες που κολυμπούν στη σος. Το βάλσαμο μετά το αλκοόλ θα το βρεις και δύο δρόμους πιο πάνω, στην Καντίνα Μαβίλη – λες η μούσα στο τραγούδι «Σαν να μη πέρασε μια μέρα» να καταβρόχθιζε εκεί το διάσημο σάντουιτς με τις κοτομπουκιές;

Το Johnie Hot Dog είναι το κλασικό άτυπο ραντεβού μετά τα μπουζούκια του Ελληνικού. Για κάτι κλασικό πάρε το American Dog, αν θες κάτι καυτερό (λίγο) δοκίμασε το Gouda Cheese Dog, για κάτι εντυπωσιακά νόστιμο πες να σου ετοιμάσουν στα γρήγορα ένα Village. Πιο κεντρικά πέρνα μια βόλτα hot dog από την Καντίνα στη Συγγρού, στο (αυτοαποκαλούμενο) καλύτερο hot dog της Αθήνας – να πας και να μας πεις.

Ραντεβού για βρόμικο στις καντίνες
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Η κιτρινόμαυρη Καντίνα του Βασίλη στη Χαμοστέρνας φημίζεται για το σάντουιτς με το βραστό λουκάνικο Φρανκφούρτης με κρεμμύδι καραμελωμένο, κέτσαπ, μουστάρδα, λάχανο, καρότο και τη μαμαδίστικη μαγιονέζα που ετοιμάζεται  καθημερινά. Στην Καντίνα Ούλωφ Πάλμε θα συναντήσεις και την πάντα χαμογελαστή κυρία Άννα, για να σου αποκαλύψει όλες τις μυστικές συνταγές σος. Σεφταλιά, πανσέτα, μπιφτέκι, μοσχάρι, όλα τα έχει στο μενού της!

Στον Νονό, καντίνα στο Χαϊδάρι –ιδιαίτερα δημοφιλή στα δυτικά προάστια–, θα πας για κρέπες, sandwiches, hot dogs και burgers, όλα με ονόματα από χαρακτήρες της διάσημης ταινίας «Ο νονός». Στην άλλη πλευρά της Αθήνας, θα βρεις το νέο Street Food Park επί της Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας, μια κυριλέ και γκουρμέ αμερικανιά, με την καλή έννοια. Εδώ πάρε τo Macaroni Fries Pork και το Brisket Cheeseburger.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.