Ραντεβού για βρόμικο στις καντίνες
Πεινασμένες στάσεις για φαγητό στην πόλη που όχι μόνο δεν κοιμάται, αλλά και δεν χορταίνει ποτέ
Οι καντίνες της Αθήνας που μας χορταίνουν όλους
Ξεκινάμε με τις δύο διασημότερες καντίνες των ξενύχτηδων. Στη διάσημη Καντίνα της Μιχαλακοπούλου το must είναι τα αξεπέραστα chicken nuggets, με πατάτες που κολυμπούν στη σος. Το βάλσαμο μετά το αλκοόλ θα το βρεις και δύο δρόμους πιο πάνω, στην Καντίνα Μαβίλη – λες η μούσα στο τραγούδι «Σαν να μη πέρασε μια μέρα» να καταβρόχθιζε εκεί το διάσημο σάντουιτς με τις κοτομπουκιές;
Το Johnie Hot Dog είναι το κλασικό άτυπο ραντεβού μετά τα μπουζούκια του Ελληνικού. Για κάτι κλασικό πάρε το American Dog, αν θες κάτι καυτερό (λίγο) δοκίμασε το Gouda Cheese Dog, για κάτι εντυπωσιακά νόστιμο πες να σου ετοιμάσουν στα γρήγορα ένα Village. Πιο κεντρικά πέρνα μια βόλτα hot dog από την Καντίνα στη Συγγρού, στο (αυτοαποκαλούμενο) καλύτερο hot dog της Αθήνας – να πας και να μας πεις.
Η κιτρινόμαυρη Καντίνα του Βασίλη στη Χαμοστέρνας φημίζεται για το σάντουιτς με το βραστό λουκάνικο Φρανκφούρτης με κρεμμύδι καραμελωμένο, κέτσαπ, μουστάρδα, λάχανο, καρότο και τη μαμαδίστικη μαγιονέζα που ετοιμάζεται καθημερινά. Στην Καντίνα Ούλωφ Πάλμε θα συναντήσεις και την πάντα χαμογελαστή κυρία Άννα, για να σου αποκαλύψει όλες τις μυστικές συνταγές σος. Σεφταλιά, πανσέτα, μπιφτέκι, μοσχάρι, όλα τα έχει στο μενού της!
Στον Νονό, καντίνα στο Χαϊδάρι –ιδιαίτερα δημοφιλή στα δυτικά προάστια–, θα πας για κρέπες, sandwiches, hot dogs και burgers, όλα με ονόματα από χαρακτήρες της διάσημης ταινίας «Ο νονός». Στην άλλη πλευρά της Αθήνας, θα βρεις το νέο Street Food Park επί της Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας, μια κυριλέ και γκουρμέ αμερικανιά, με την καλή έννοια. Εδώ πάρε τo Macaroni Fries Pork και το Brisket Cheeseburger.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.