Θεματα

Το ζυμάρι σε street food εκδοχές που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει

Το σάντουιτς-πίτσα, η πίτσα σε κώνο και γλυκά από ζύμη τσουρεκιού!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 926
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fuddy Duddy
Φωτογραφία: Fuddy Duddy

Τρία street food στέκια που πειραματίζονται με το ζυμάρι

Είστε στα νησιά και τρώτε ψωμάκι και ντόπιες πίτες από παραδοσιακό φούρνο; Καθόλου δεν σας ζηλεύουμε (εντάξει, λίγο). Γιατί, άμα θέλετε να ξέρετε (γλώσσα έξω), η Αθήνα έχει πάει το ζυμάρι της σε άλλο επίπεδο! Όσο εσείς κολυμπάτε, να τι λαχταριστά street food τρώμε εμείς βολτάροντας στην άδεια Αθήνα.

Πίτσα σε κώνο, η νέα τρέλα

Fuddy Duddy Pizza

Εκεί, ξαπλωμένος στην παραλία, το έχεις δει στο TikTok και ζηλεύεις. Καλά κάνεις, γιατί η πίτσα σε κώνο του Fuddy Duddy είναι πιο λαχταριστή από ό,τι φαίνεται. Η ζύμη της ωριμάζει για 48 ώρες πριν μπει στην ειδική κατασκευή που της δίνει το κωνικό σχήμα. Ύστερα, γεμίζεται με ό,τι θες (ας πούμε pepperoni, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μπεσαμέλ) και ψήνεται στον φούρνο ώσπου να πεις κύμινο. Σε 7’ ακριβώς κρατάς στα χέρια σου κάτι που μοιάζει με χωνάκι παγωτό, στην πραγματικότητα όμως είναι ο μόνος τρόπος που θέλουμε να τρώμε την πίτσα από εδώ και πέρα! Το καλύτερο; Βγαίνει και σε γλυκιά εκδοχή (Λέκκα 32, Σύνταγμα, 2110013322).

Σάντουιτς–πίτσα

Dog Pound

Το Dog Pound άνοιξε πριν λίγο καιρό γεμίζοντας την Αγίας Ειρήνης με λαχταριστές πίτσες, tap cocktails, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες και ανθρακωμένο καφέ! Πολλές πρωτοτυπίες έχει αυτό το καινούργιο στέκι, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για το leftover του. Εξηγούμαι: το ζυμάρι της πίτσας που περισσεύει, γεμίζει με συνταγές που εμπνέεται επιτόπου η γνωστή σεφ Ελένη Σαράντη και κλείνει σε μια αφράτη αγκαλιά, σαν σάντουιτς! Άλλο να το περιγράφω, άλλο να το τρως (Αγίας Ειρήνης 8).

Γλυκά από ζύμη τσουρεκιού

oZé

Είσαι στο oZé και κοιτάς τη βιτρίνα προσεκτικά. Ό,τι βλέπεις (εκτός από τις πίτες που παρεμπιπτόντως είναι θεϊκές) είναι φτιαγμένο από χειροποίητη ζύμη τσουρεκιού. Ναι, και τα στρουμπουλά κρουασάν. Ναι, και η αφράτη babka. Και τα maritozzi. Ακόμα και αυτό που μοιάζει με κολασμένο, γεμιστό brioche. Αν πεθαίνεις για τσουρέκι, είσαι στο σωστό μέρος, κι αν τρελαίνεσαι για γλυκά, πήγες στον παράδεισο. Εκεί που είσαι φάε ακόμα ένα τσουρέκι, βουτηγμένο σε crunch σοκολάτα και γεμιστό με πραλίνα gianduja, καθόλου δεν πειράζει (Λ. Παπάγου 56, Ζωγράφου, 2107773601).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.