Το ζυμάρι σε street food εκδοχές που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει
Το σάντουιτς-πίτσα, η πίτσα σε κώνο και γλυκά από ζύμη τσουρεκιού!
Τρία street food στέκια που πειραματίζονται με το ζυμάρι
Είστε στα νησιά και τρώτε ψωμάκι και ντόπιες πίτες από παραδοσιακό φούρνο; Καθόλου δεν σας ζηλεύουμε (εντάξει, λίγο). Γιατί, άμα θέλετε να ξέρετε (γλώσσα έξω), η Αθήνα έχει πάει το ζυμάρι της σε άλλο επίπεδο! Όσο εσείς κολυμπάτε, να τι λαχταριστά street food τρώμε εμείς βολτάροντας στην άδεια Αθήνα.
Πίτσα σε κώνο, η νέα τρέλα
Εκεί, ξαπλωμένος στην παραλία, το έχεις δει στο TikTok και ζηλεύεις. Καλά κάνεις, γιατί η πίτσα σε κώνο του Fuddy Duddy είναι πιο λαχταριστή από ό,τι φαίνεται. Η ζύμη της ωριμάζει για 48 ώρες πριν μπει στην ειδική κατασκευή που της δίνει το κωνικό σχήμα. Ύστερα, γεμίζεται με ό,τι θες (ας πούμε pepperoni, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μπεσαμέλ) και ψήνεται στον φούρνο ώσπου να πεις κύμινο. Σε 7’ ακριβώς κρατάς στα χέρια σου κάτι που μοιάζει με χωνάκι παγωτό, στην πραγματικότητα όμως είναι ο μόνος τρόπος που θέλουμε να τρώμε την πίτσα από εδώ και πέρα! Το καλύτερο; Βγαίνει και σε γλυκιά εκδοχή (Λέκκα 32, Σύνταγμα, 2110013322).
Σάντουιτς–πίτσα
Το Dog Pound άνοιξε πριν λίγο καιρό γεμίζοντας την Αγίας Ειρήνης με λαχταριστές πίτσες, tap cocktails, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες και ανθρακωμένο καφέ! Πολλές πρωτοτυπίες έχει αυτό το καινούργιο στέκι, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για το leftover του. Εξηγούμαι: το ζυμάρι της πίτσας που περισσεύει, γεμίζει με συνταγές που εμπνέεται επιτόπου η γνωστή σεφ Ελένη Σαράντη και κλείνει σε μια αφράτη αγκαλιά, σαν σάντουιτς! Άλλο να το περιγράφω, άλλο να το τρως (Αγίας Ειρήνης 8).
Γλυκά από ζύμη τσουρεκιού
Είσαι στο oZé και κοιτάς τη βιτρίνα προσεκτικά. Ό,τι βλέπεις (εκτός από τις πίτες που παρεμπιπτόντως είναι θεϊκές) είναι φτιαγμένο από χειροποίητη ζύμη τσουρεκιού. Ναι, και τα στρουμπουλά κρουασάν. Ναι, και η αφράτη babka. Και τα maritozzi. Ακόμα και αυτό που μοιάζει με κολασμένο, γεμιστό brioche. Αν πεθαίνεις για τσουρέκι, είσαι στο σωστό μέρος, κι αν τρελαίνεσαι για γλυκά, πήγες στον παράδεισο. Εκεί που είσαι φάε ακόμα ένα τσουρέκι, βουτηγμένο σε crunch σοκολάτα και γεμιστό με πραλίνα gianduja, καθόλου δεν πειράζει (Λ. Παπάγου 56, Ζωγράφου, 2107773601).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.