- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Το ζυμάρι σε street food εκδοχές που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει
Το σάντουιτς-πίτσα, η πίτσα σε κώνο και γλυκά από ζύμη τσουρεκιού!
![Fuddy Duddy Fuddy Duddy](/images/1074x600/jpg/files/2024-07-24/fuddy-duddy.jpg)
Τρία street food στέκια που πειραματίζονται με το ζυμάρι
Είστε στα νησιά και τρώτε ψωμάκι και ντόπιες πίτες από παραδοσιακό φούρνο; Καθόλου δεν σας ζηλεύουμε (εντάξει, λίγο). Γιατί, άμα θέλετε να ξέρετε (γλώσσα έξω), η Αθήνα έχει πάει το ζυμάρι της σε άλλο επίπεδο! Όσο εσείς κολυμπάτε, να τι λαχταριστά street food τρώμε εμείς βολτάροντας στην άδεια Αθήνα.
Πίτσα σε κώνο, η νέα τρέλα
![Fuddy Duddy Pizza Fuddy Duddy Pizza](/images/w734/jpg/files/2024-07-17/fuddy-duddy-pizza3.jpg)
Εκεί, ξαπλωμένος στην παραλία, το έχεις δει στο TikTok και ζηλεύεις. Καλά κάνεις, γιατί η πίτσα σε κώνο του Fuddy Duddy είναι πιο λαχταριστή από ό,τι φαίνεται. Η ζύμη της ωριμάζει για 48 ώρες πριν μπει στην ειδική κατασκευή που της δίνει το κωνικό σχήμα. Ύστερα, γεμίζεται με ό,τι θες (ας πούμε pepperoni, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μπεσαμέλ) και ψήνεται στον φούρνο ώσπου να πεις κύμινο. Σε 7’ ακριβώς κρατάς στα χέρια σου κάτι που μοιάζει με χωνάκι παγωτό, στην πραγματικότητα όμως είναι ο μόνος τρόπος που θέλουμε να τρώμε την πίτσα από εδώ και πέρα! Το καλύτερο; Βγαίνει και σε γλυκιά εκδοχή (Λέκκα 32, Σύνταγμα, 2110013322).
Σάντουιτς–πίτσα
![Dog Pound Dog Pound](/images/w734/jpg/files/2024-07-08/dogpound6.jpg)
Το Dog Pound άνοιξε πριν λίγο καιρό γεμίζοντας την Αγίας Ειρήνης με λαχταριστές πίτσες, tap cocktails, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες και ανθρακωμένο καφέ! Πολλές πρωτοτυπίες έχει αυτό το καινούργιο στέκι, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για το leftover του. Εξηγούμαι: το ζυμάρι της πίτσας που περισσεύει, γεμίζει με συνταγές που εμπνέεται επιτόπου η γνωστή σεφ Ελένη Σαράντη και κλείνει σε μια αφράτη αγκαλιά, σαν σάντουιτς! Άλλο να το περιγράφω, άλλο να το τρως (Αγίας Ειρήνης 8).
Γλυκά από ζύμη τσουρεκιού
![oZé oZé](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/oze-tsoureki.jpg)
Είσαι στο oZé και κοιτάς τη βιτρίνα προσεκτικά. Ό,τι βλέπεις (εκτός από τις πίτες που παρεμπιπτόντως είναι θεϊκές) είναι φτιαγμένο από χειροποίητη ζύμη τσουρεκιού. Ναι, και τα στρουμπουλά κρουασάν. Ναι, και η αφράτη babka. Και τα maritozzi. Ακόμα και αυτό που μοιάζει με κολασμένο, γεμιστό brioche. Αν πεθαίνεις για τσουρέκι, είσαι στο σωστό μέρος, κι αν τρελαίνεσαι για γλυκά, πήγες στον παράδεισο. Εκεί που είσαι φάε ακόμα ένα τσουρέκι, βουτηγμένο σε crunch σοκολάτα και γεμιστό με πραλίνα gianduja, καθόλου δεν πειράζει (Λ. Παπάγου 56, Ζωγράφου, 2107773601).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από παγωτό με γεύση άπερολ μέχρι παγωτό αβοκάντο και με ολόκληρες τουλούμπες
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το σάντουιτς-πίτσα, η πίτσα σε κώνο και γλυκά από ζύμη τσουρεκιού!
Πεινασμένες στάσεις για φαγητό στην πόλη που όχι μόνο δεν κοιμάται, αλλά και δεν χορταίνει ποτέ
Streed food που θα σου μείνουν αξέχαστα, φανταστικά γλυκά και δημιουργική κουζίνα με φόντο τη θάλασσα
Φοβερός καφές, ελληνικές μπίρες, σνακ και φοβερά γλυκά, όλα τους χειροποίητα
Ποιοτικά γλυκά, φτιαγμένα με μεράκι
Ένα από τα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία της πόλης
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Και ένα fun ηλεκτρικό τετράτροχο για να τα ανακαλύψεις όλα!
Όλα εδώ είναι χειροποίητα και προσεγμένα στη λεπτομέρεια.
Αύγουστος στην πόλη με ταράτσες, κοκτέιλ και είμαστε ωραίοι
Ένα νησί-όνειρο, κομμάτι μιας παλιάς Ελλάδας με πολύ φιλόξενους ανθρώπους
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.