Θεματα

Οι αθηναϊκές πιάτσες που δεν αδειάζουν ποτέ

Ούτε και τον Αύγουστο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 926
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bar in front of the bar
Φωτογραφία: Bar in front of the bar

Οι αθηναϊκές πιάτσες και τα bar όπου θα πιεις το ποτό σου και αυτό το καλοκαίρι

Η αυγουστιάτικη Αθήνα είναι ωραία για έναν κυρίως λόγο: είναι δικιά σου, κατάδικιά σου. Χωρίς κίνηση, χωρίς τη βουή της, μια πόλη υπέροχα άδεια. Αλλά, αν θες να βρεθείς με κόσμο τότε θα δώσεις ραντεβού στις παρακάτω πιάτσες που ζέστη-Αύγουστος-διακοπές δεν τις πτοούν, είναι πάντα γεμάτες!

Ασκληπιού

Η πιάτσα που κανείς ποτέ δεν βαρέθηκε, εκείνη που περισσότερο από κάθε άλλη προσφέρει bar hopping με τα όλα του, αλλά και τα πιο τίμια τζιν τόνικ. Στη σειρά σε περιμένουν τα bar, το ένα καλύτερο από το άλλο, για να βάλουν φωτιά στη νύχτα σου. Ξεκινάς από χαμηλά, μπαίνεις στη Φάλαινα (Ασκληπιού 39), βγαίνεις και ανακαλύπτεις το Soyuz (Ασκληπιού 41), έπειτα ακριβώς δίπλα βρίσκεσαι στο Nabokov (και αυτό Ασκληπιού 41) και είσαι στη σωστή φάση (τρία ποτά και άνω) για να κάνεις φιλοσοφικές συζητήσεις. Αλλά η νύχτα είναι μικρή ακόμη, οπότε συνεχίζεις, συναντάς το Υποβρύχιο (Ασκληπιού 53), ύστερα τη Στέπα (Ασκληπιού 61) όπου δεν πίνεις μόνο, αλλά παραγγέλνεις και διάφορες νοστιμιές για να τα βγάλεις πέρα (τα κεφτεδάκια είναι must όπως και τα σουβλάκια προβατίνας). 

Πραξιτέλους

The Clumsies
Φωτογραφία: The Clumsies

Ο ξενύχτης ξέρει. Mετά τη 1 το βράδυ ποτέ δεν περνάς με αυτοκίνητο την Πραξιτέλους, γιατί τέτοια ώρα ο δρόμος ανήκει πια στους μπαρόβιους. Μπροστά από το The Clumsies (Πραξιτέλους 30), που εδώ και χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του πλανήτη, θα δεις ένα πλήθος κόσμου να στήνει το δικό του street party. Σχεδόν αναπόφευκτα, όλος αυτός ο κόσμος ενώνεται με τις παρέες του Praxitelous (Πραξιτέλους 33) λίγο πιο κάτω. Χορταίνεις με πίτσα από το παρακείμενο Mozzart (Χρυσοσπηλιωτίσσης 1), αλλά και με σουβλάκι από τα χέρια του διάσημου σεφ Χριστόφορου Πέσκια στην ολοκαίνουργια Κάψα (Σκουλενίου 4).

Πετράκη

Bar in front of the bar
Φωτογραφία: Bar in front of the bar

Λιλιπούτειο στενό, γεμάτο εκπλήξεις. Ξεκινάς με ένα ωραίο ποτήρι κρασί στο wine bar Heteroclito (Φωκίωνος 2 & Πετράκη), συνεχίζεις με χαβανέζικο σούσι στο Poke (Πετράκη 7) και αυθεντικό βιετναμέζικο στο Hanoi (Πετράκη 12), πίνεις και τρως κάτι δροσερό στο Tazza (Πετράκη 5) και, όταν οι τουρίστες αρχίζουν να αποσύρονται στα Airbnb τους, εσύ συνεχίζεις ακάθεκτος για ακόμη ένα ποτό στο Bar in Front of the Bar (Πετράκη 1) με τα τέλεια cocktails.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.