- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι αθηναϊκές πιάτσες και τα bar όπου θα πιεις το ποτό σου και αυτό το καλοκαίρι
Η αυγουστιάτικη Αθήνα είναι ωραία για έναν κυρίως λόγο: είναι δικιά σου, κατάδικιά σου. Χωρίς κίνηση, χωρίς τη βουή της, μια πόλη υπέροχα άδεια. Αλλά, αν θες να βρεθείς με κόσμο τότε θα δώσεις ραντεβού στις παρακάτω πιάτσες που ζέστη-Αύγουστος-διακοπές δεν τις πτοούν, είναι πάντα γεμάτες!
Ασκληπιού
Η πιάτσα που κανείς ποτέ δεν βαρέθηκε, εκείνη που περισσότερο από κάθε άλλη προσφέρει bar hopping με τα όλα του, αλλά και τα πιο τίμια τζιν τόνικ. Στη σειρά σε περιμένουν τα bar, το ένα καλύτερο από το άλλο, για να βάλουν φωτιά στη νύχτα σου. Ξεκινάς από χαμηλά, μπαίνεις στη Φάλαινα (Ασκληπιού 39), βγαίνεις και ανακαλύπτεις το Soyuz (Ασκληπιού 41), έπειτα ακριβώς δίπλα βρίσκεσαι στο Nabokov (και αυτό Ασκληπιού 41) και είσαι στη σωστή φάση (τρία ποτά και άνω) για να κάνεις φιλοσοφικές συζητήσεις. Αλλά η νύχτα είναι μικρή ακόμη, οπότε συνεχίζεις, συναντάς το Υποβρύχιο (Ασκληπιού 53), ύστερα τη Στέπα (Ασκληπιού 61) όπου δεν πίνεις μόνο, αλλά παραγγέλνεις και διάφορες νοστιμιές για να τα βγάλεις πέρα (τα κεφτεδάκια είναι must όπως και τα σουβλάκια προβατίνας).
Πραξιτέλους
Ο ξενύχτης ξέρει. Mετά τη 1 το βράδυ ποτέ δεν περνάς με αυτοκίνητο την Πραξιτέλους, γιατί τέτοια ώρα ο δρόμος ανήκει πια στους μπαρόβιους. Μπροστά από το The Clumsies (Πραξιτέλους 30), που εδώ και χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του πλανήτη, θα δεις ένα πλήθος κόσμου να στήνει το δικό του street party. Σχεδόν αναπόφευκτα, όλος αυτός ο κόσμος ενώνεται με τις παρέες του Praxitelous (Πραξιτέλους 33) λίγο πιο κάτω. Χορταίνεις με πίτσα από το παρακείμενο Mozzart (Χρυσοσπηλιωτίσσης 1), αλλά και με σουβλάκι από τα χέρια του διάσημου σεφ Χριστόφορου Πέσκια στην ολοκαίνουργια Κάψα (Σκουλενίου 4).
Πετράκη
Λιλιπούτειο στενό, γεμάτο εκπλήξεις. Ξεκινάς με ένα ωραίο ποτήρι κρασί στο wine bar Heteroclito (Φωκίωνος 2 & Πετράκη), συνεχίζεις με χαβανέζικο σούσι στο Poke (Πετράκη 7) και αυθεντικό βιετναμέζικο στο Hanoi (Πετράκη 12), πίνεις και τρως κάτι δροσερό στο Tazza (Πετράκη 5) και, όταν οι τουρίστες αρχίζουν να αποσύρονται στα Airbnb τους, εσύ συνεχίζεις ακάθεκτος για ακόμη ένα ποτό στο Bar in Front of the Bar (Πετράκη 1) με τα τέλεια cocktails.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.