- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Mailo’s The Pasta Project: Μακαρονάδες για χρυσό μετάλλιο!
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερες μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Mailo’s The Pasta Project: Γίνε ο «πρωταθλητής» της μακαρονάδας
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ όποτε βλέπω κάποιο άθλημα στην τηλεόραση, νιώθω μια ακατανίκητη ανάγκη να φάω σαν να μην υπάρχει αύριο. Αλλά κρατιέμαι. Γιατί, εντάξει, όσο να πεις όταν βλέπεις όλα αυτά τα γυμνασμένα κορμιά, θες να προσέξεις και το δικό σου σώμα (όχι; Μπορεί και όχι). Εντάξει, θα τη φάω και τη σαλάτα, αλλά μία χειροποίητη, προσεγμένη μακαρονάδα θα την προτιμήσω! Από πού; Προφανώς από εκεί που τη φτιάχνουν καλύτερα.
Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, λοιπόν, προετοιμάζομαι χαζεύοντας για ακόμη μια φορά το μενού του Mailo’s, αυτόν τον παράδεισο των μακαρονάδων, όπου τα ζυμαρικά παρασκευάζονται μπροστά στα μάτια σου μόνο από βιολογικό σιμιγδάλι και νερό. Το μόνο που μένει να κάνεις εσύ είναι να αποφασίσεις αν η μακαρονάδα σου θα γίνει με rigatoni, campanelle ή casarecce, τα τρία είδη ζυμαρικών που φτιάχνει καθημερινά η μαγική pasta machine του Mailo’s. Ύστερα είναι η στιγμή να διαλέξεις την πλούσια signature σάλτσα με την οποία θα περιχυθούν τα ζυμαρικά σου. Κι αν δεν θες κάποια από τις προτάσεις του καταλόγου (πώς γίνεται; Είσαι καλά;) μπορείς πάντα στις υπάρχουσες προτάσεις να προσθέσεις τα δικά σου extra και να γίνεις εσύ ο σεφ της μακαρονάδας σου!
Εγώ πάντως έχω ήδη βγάλει το μενού των Ολυμπιακών Αγώνων. Beef Ragu με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με μυρωδικά βλέποντας στίβο γιατί με τόσο τρέξιμο χρειάζεται πρωτεΐνη. Truffle Mushrooms με άγρια μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας και λάδι λευκής τρούφας για το άλμα εις μήκος γιατί αυτή η μακαρονάδα με κάνει πάντα να πηδάω από τη χαρά μου. «Παστίτσιο» με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά για την κολύμβηση, γιατί καμία βουτιά δεν είναι καλύτερη από εκείνη που κάνεις σε αυτή την κρεμώδη μπεσαμέλ τυριών!
Τώρα, αν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων τυχαίνει να βρίσκεσαι διακοπές, μην ανησυχείς καθόλου, τα Mailo’s δεν θα σου λείψουν! Με 40 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, το πιο πιθανόν είναι να βρεις τη μακαρονάδα των ονείρων σου στον τόπο διακοπών σου. Άσε που κάθε τόσο, εμφανίζεται ακόμη ένα καινούργιο κατάστημα Mailo’s για να μας πάρει το μυαλό. Να, για του λόγου το αληθές μόλις άνοιξε ένα στον Βόλο (Κουμουνδούρου 3)!
Παραγγέλνεις αποκλειστικά μέσω Wolt ή πετάγεσαι στο κοντινότερο Mailo’s γιατί είναι απόλαυση να βλέπεις τη μακαρονάδα σου να μαγειρεύεται επί τόπου. Επίσης, όσο να πεις, με το take away μια άσκηση την κάνεις. Ολυμπιονίκες θα γίνουμε πάλι...
INFO
www.mailos.gr, Fb: Mailo’s – The Pasta Project, Instagram: @mailos_pasta
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.