Θεματα

Italice, το σπέσιαλ παγωτό που πουλιέται στα σουπερμάρκετ

Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Italice

Το Italice είναι παγωτό που μοιάζει δημιουργία διάσημου chef patissieur,  αλλά θα το βρεις στο σούπερ μάρκετ

Το παγωτό “Italice” το αγοράζω εδώ και κάμποσα χρόνια, ανακάλυψα πρώτα τη γεύση «Fior di latte», την οποία έπαιρνα δυο-δυο γιατί τελείωνε γρήγορα η άτιμη, έπειτα δοκίμασα την «Panna Cotta», αργότερα τις άλλες δύο γεύσεις, «Cioccolatte» και «Pralina Nocciola», Σοκολάτα και Πραλίνα Φουντουκιού. Κι αν κάποιος μου έλεγε ότι δεν είναι παγωτό του σουπερμάρκετ, παρά δημιουργία του Τάδε σπουδαίου σεφ με εξειδίκευση στα παγωτά και με πολλά αστέρια στον σκούφο ή στη ζώνη του ή όπου αλλού βάζουν τα αστέρια οι chef patissieur, θα τον πίστευα αμέσως τον κάποιον: οι τέσσερις γεύσεις του “Italice” είναι υπέροχες και λίγα λέω, κρεμένιες, βελουδένιες, με σωστές νότες καραμέλας, φουντουκιού ή σοκολάτας να σε κάνουν να σκύβεις με σεβασμό πάνω από την κομψή συσκευασία. Η οποία ήταν πλαστική παλιά, τώρα είναι χάρτινη για οικολογικούς λόγους, διακριτική πάντα, καθόλου φωναχτή, λες και κρύβει μέσα της ένα κοινό παγωτό της σειράς ή/και της πλάκας.

Italice

Καλά, δεν μπορείς να πεις και πολλά για ένα παγωτό, ή είναι αριστούργημα ή δεν είναι, και το συγκεκριμένο, είναι. Παρασκευάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Lodi, ένα μέρος κοντά στο Μιλάνο, από φρέσκο γάλα αγελάδων που μιλάνε φαρσί τα ιταλικά και με όλες τις προδιαγραφές του ορίτζιναλ ιταλικού premium παγωτού, με αυστηρούς ελέγχους, αγνά υλικά και σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές… πράγματα που από το ένα αυτί θα μπαίναν κι από το άλλο θα βγαίναν, αν το παγωτό δεν ήταν τόσο σπέσιαλ. Αλλά είναι, ειδικά το πρώτο και αγαπημένο μου Fior di latte, «ανθός γάλακτος», που έχει ένα τέλειο καραμελέ σιρόπι στις σωστές δόσεις και τρώγεται χωρίς να το καταλάβεις. Θα αγόραζα το σιρόπι και σκέτο, να βάλω σε όλο το κουτί, αν και είναι μελετημένα τα πράγματα στα Italice, οι δόσεις είναι αυτές ακριβώς που χρειάζεσαι για ένα σόλο αλλά ανεβαστικό παγωτο-πάρτι.    

“Italice” premium Ιταλικά παγωτά, Cioccolatte, Fior di latte, Panna Cotta, Pralina Nocciola. Στα σουπερμάρκετ «Βασιλόπουλος»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.