- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Manita Skyrian Street Food: Η παραδοσιακή σκυριανή κουζίνα συναντά τη σύγχρονη γαστρονομική προσέγγιση
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Το Manita Skyrian Street Food είναι μια ωδή στη σκυριανή κουζίνα που αναδεικνύεται με σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές
Το Manita Skyrian Street Food στο κέντρο της Χώρας, εκεί που θα κάνεις τις βόλτες σου πριν ή μετά την παραλία, θα το εντοπίσεις αμέσως. Είναι πανέμορφο με μικρά κίτρινα τραπεζάκια πάνω στο Σοκάκι – γεμάτο χαμογελαστούς Σκυριανούς και επισκέπτες. Μη σε ξενίσει ότι δεν θα σερβιριστείς σε πιάτο, γιατί η φιλοσοφία όπως λέει και το όνομά του είναι αυτή του street food – σε ό,τι αφορά όμως στο service και μόνο! Γιατί κατά τα άλλα, το μενού είναι μια ωδή στη σκυριανή κουζίνα που αναδεικνύεται με σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές. Υπεύθυνοι για αυτό είναι ο Ευθύμης Γιαννάκας, ιδιοκτήτης, και ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης που έχει αναλάβει το μαγειρικό consulting.
Αρχικά θα το αγαπήσεις για το brunch, δηλαδή για πιάτα από φρέσκα αυγά ημέρας, παρέα με φρεσκοαλεσμένο καφέ. Φημίζεται για τις αυγοφέτες του, σε αλμυρές και σε γλυκές εκδοχές. Από τις 4 ως τις 7 το απόγευμα το Manita σταματάει για λίγο γιατί ετοιμάζει τα τσουκάλια του για το βραδινό. Θα απολαύσεις σκυριανή λαδόπιτα με ξινοτύρι, για να ανοίξει η όρεξη, και οπωσδήποτε φάβα σκυριανή με καραμελωμένο κρεμμυδάκι και τα κεφτεδάκια. Θα περάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη στο εξαιρετικό μαγειρευτό φαγητάκι: Κατσικάκι λεμονάτο ή κοκκινιστό που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου και ολόφρεσκο ψάρι ημέρας fricassée με σπανάκι, καρδιές μαρουλιού, κρέμα σελινόριζας, κολοκύθι, baby καροτάκια και φινόκιο για την τσαχπινιά, μεταξύ άλλων. Όλες οι πρώτες ύλες είναι από το νησί. Θα συνοδεύσεις με εξαιρετικά signature cocktails!
INFO
Χώρα Σκύρου
2222093816
Instagram manitaskyros
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.