- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Let's spoon: Χειροποίητο, ολόφρεσκο παγωτό στο παλιό λιμάνι των Χανίων
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Στο Let's spoon για εξαιρετικό σπιτικό παγωτό στην παλιά πόλη των Χανίων
Στο ατμοσφαιρικό παλιό λιμάνι των Χανίων βρίσκεται το Let's spoon, αυτή η φημισμένη gelateria, που από το 2015 φτιάχνει κάποια από τα καλύτερα παγωτά που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό της επιτυχίας μοιράστηκε μαζί μας ο ιδιοκτήτης κ. Γιώργος Βοντζαλίδης, ο οποίος διδάχθηκε την τέχνη του παγωτού στην Ιταλία και κατέχει τον τίτλο του Advance Maestro Gelatieri. Κι όπως μας λέει ο ίδιος, από το 2011 και μετά κάθε χρόνο βρίσκεται στην Ιταλία για να δει, να ακούσει και να μάθει νέες τεχνικές πάνω στην παραγωγή του παγωτού. Αυτό δεν είναι άλλο από τα φυσικά υλικά, τις εκλεκτές πρώτες ύλες και τη διαδικασία παρασκευής χωρίς συντηρητικά, χρωστικές ή προπαρασκευασμένα μείγματα. Εκεί δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς. Θα απολαύσεις σε κυπελάκι ή χωνάκι, χωρίς toppings, γιατί είναι τόσο γευστικό από μόνο του που δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο!
Θα δοκιμάσεις σίγουρα best seller pistachio, με πρώτη ύλη φιστίκι Σισιλιάνικο από το Bronde. Kαι δεν θα παραλείψεις και έναν από τους 11 συνδυασμούς από τα vegan sorbet, που φτιάχνονται με φρούτα εποχής. Να δοκιμάσεις σίγουρα γεύση φράουλας, που υπάρχει όλο τον χρόνο, όπως και η γεύση λεμόνι, αλλά και φοβερό σύκο – θα ενθουσιαστείς με την υφή και τη γεύση!
Είναι το τέλειο σημείο για να πάρεις μια μπάλα για τη βόλτα στην πόλη. Θα το βρεις ανοιχτό από το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ και εκτός από φανταστικό παγωτό, φτιάχνει και εκλεκτό καφεδάκι.
INFO
Καραολή και Δημητρίου 2, Χανιά, 6983505288
Facebook Let's Spoon gelato
Instagram lets_spoon_chania
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.