Θεματα

Ακταίον: Το στέκι των γλυκατζήδων στη Νάξο σερβίρει απολαυστικό brunch

Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 924
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λεπτές και μοναδικές γεύσεις, γαλλικό φινίρισμα και γλυκά που διαφέρουν είναι τα χαρακτηριστικά των ζαχαροπλαστείων Ακταίον στη Νάξο

Το όνομα Ακταίον στη Νάξο έχει μακρά ιστορία από την εποχή που ήταν παραδοσιακό καφενείο μέχρι σήμερα που είναι το πιο φημισμένο γλυκοπωλείο του νησιού. Όταν πας, να ρωτήσεις τους ανθρώπους του να σου αφηγηθούν. Εκεί θα ανακαλύψεις τα εξαιρετικά macaron τα οποία είναι βραβευμένα από τη γαλλική πρεσβεία. Θα τα βρεις σε ευφάνταστους συνδυασμούς ελληνικών κυρίως γεύσεων, όπως είναι αυτό με ελαιόλαδο, βασιλικό και περγαμόντο, με το οποίο ο pastry chef, Σταμάτης Ξενάκης, κατέκτησε τη 2η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Le meilleur Macaron Grec! Οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις όμως και τις κρέμες πατισερί. Ξεχωρίζουν για την ποιότητα της πρώτης ύλης, όπως και όλα άλλωστε στο Ακταίον, για την υφή και τις εξαιρετικές γευστικές προτάσεις. Η φετινή must try στην κατηγορία είναι η Yuzu με την ομώνυμη ποικιλία σοκολάτας valrhona πάνω σε τραγανή βάση μπισκότου – δροσιστική και αδιαπραγμάτευτα πεντανόστιμη.

Το Ακταίον το βρίσκεις σε δύο σημεία, στο λιμάνι και στον περιφερειακό. Η διαφορά τους είναι ότι στο πρώτο θα απολαύσεις εκτός από τα υπέροχα γλυκά και φανταστικό brunch. Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς. Έχε υπόψη ότι το ψωμί είναι δικής τους παραγωγής, το ίδιο και οι πεντανόστιμες σος. Θα συνοδεύσεις με δροσερά cocktails.

Extra info: Στο Ακταίον του περιφερειακού να πας πριν φύγεις από το νησί για να πάρεις μαζί σου καλούδια για την πόλη!

INFO
Χώρα Νάξου, 2285026111 / Περιφερειακός Χώρας Νάξου, 2285025112
www.aktaion.gr
Facebook Aktaion Naxos
Instagram aktaionaxos