Ακταίον: Το στέκι των γλυκατζήδων στη Νάξο σερβίρει απολαυστικό brunch
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Λεπτές και μοναδικές γεύσεις, γαλλικό φινίρισμα και γλυκά που διαφέρουν είναι τα χαρακτηριστικά των ζαχαροπλαστείων Ακταίον στη Νάξο
Το όνομα Ακταίον στη Νάξο έχει μακρά ιστορία από την εποχή που ήταν παραδοσιακό καφενείο μέχρι σήμερα που είναι το πιο φημισμένο γλυκοπωλείο του νησιού. Όταν πας, να ρωτήσεις τους ανθρώπους του να σου αφηγηθούν. Εκεί θα ανακαλύψεις τα εξαιρετικά macaron τα οποία είναι βραβευμένα από τη γαλλική πρεσβεία. Θα τα βρεις σε ευφάνταστους συνδυασμούς ελληνικών κυρίως γεύσεων, όπως είναι αυτό με ελαιόλαδο, βασιλικό και περγαμόντο, με το οποίο ο pastry chef, Σταμάτης Ξενάκης, κατέκτησε τη 2η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Le meilleur Macaron Grec! Οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις όμως και τις κρέμες πατισερί. Ξεχωρίζουν για την ποιότητα της πρώτης ύλης, όπως και όλα άλλωστε στο Ακταίον, για την υφή και τις εξαιρετικές γευστικές προτάσεις. Η φετινή must try στην κατηγορία είναι η Yuzu με την ομώνυμη ποικιλία σοκολάτας valrhona πάνω σε τραγανή βάση μπισκότου – δροσιστική και αδιαπραγμάτευτα πεντανόστιμη.
Το Ακταίον το βρίσκεις σε δύο σημεία, στο λιμάνι και στον περιφερειακό. Η διαφορά τους είναι ότι στο πρώτο θα απολαύσεις εκτός από τα υπέροχα γλυκά και φανταστικό brunch. Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς. Έχε υπόψη ότι το ψωμί είναι δικής τους παραγωγής, το ίδιο και οι πεντανόστιμες σος. Θα συνοδεύσεις με δροσερά cocktails.
Extra info: Στο Ακταίον του περιφερειακού να πας πριν φύγεις από το νησί για να πάρεις μαζί σου καλούδια για την πόλη!
INFO
Χώρα Νάξου, 2285026111 / Περιφερειακός Χώρας Νάξου, 2285025112
www.aktaion.gr
Facebook Aktaion Naxos
Instagram aktaionaxos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.