- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Athens Voice ανακάλυψε αυτά τα κολασμένα πεντανόστιμα κεκάκια σε ξυλάκι στο μαγαζί του Χρήστου Σιούλη. Ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί τη συνταγή με όσους έχουν διάθεση και κέφι να δημιουργήσουν τα πιο πρωτότυπα κέικ. Δε θα πω τίποτα άλλο. Μόνο ότι αν βαριέστε τη διαδικασία παρασκευής και προτιμάτε το έτοιμο, θα τα βρείτε στις Αρτολιχουδιές (Ελευθερίας 27, Πέραμα). Έχει και ο χειμώνας τα αγαπημένα του σνακ!
Τι θα χρειαστούμε:
Ξυλάκια παγωτού και θήκη σιλικόνης σε σχήμα παγωτού
Για τα κέικ:
340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαλακό βούτυρο
1 πορτοκάλι
4 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
60 γρ. γάλα
Για το σιρόπι:
400 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
Πραλίνα
Μαρμελάδα
Τρούφες χρωματιστές
Τριμμένο μπισκότο
Καραμέλες ή τελοσπάντων ό, τι άλλο σου κατέβει στο κεφάλι!
Πώς το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Για τα κέικ:
Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τις θήκες (αφού πρώτα έχουμε βάλει το ξυλάκι).
Ψήνουμε τις θήκες στους 180 °C για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι:
Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και μια φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Όσο είναι ακόμα ζεστό το σιρόπι, βουτάμε μέσα ελάχιστα τα κεκάκια.
Διακοσμούμε κατά βούληση!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.