- CITY GUIDE
- PODCAST
-
35°
![42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg 42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg)
![85937-173391.jpg 85937-173391.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/01/20/85937-173391.jpg)
Η Athens Voice ανακάλυψε αυτά τα κολασμένα πεντανόστιμα κεκάκια σε ξυλάκι στο μαγαζί του Χρήστου Σιούλη. Ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί τη συνταγή με όσους έχουν διάθεση και κέφι να δημιουργήσουν τα πιο πρωτότυπα κέικ. Δε θα πω τίποτα άλλο. Μόνο ότι αν βαριέστε τη διαδικασία παρασκευής και προτιμάτε το έτοιμο, θα τα βρείτε στις Αρτολιχουδιές (Ελευθερίας 27, Πέραμα). Έχει και ο χειμώνας τα αγαπημένα του σνακ!
Τι θα χρειαστούμε:
Ξυλάκια παγωτού και θήκη σιλικόνης σε σχήμα παγωτού
Για τα κέικ:
340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαλακό βούτυρο
1 πορτοκάλι
4 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
60 γρ. γάλα
Για το σιρόπι:
400 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
Πραλίνα
Μαρμελάδα
Τρούφες χρωματιστές
Τριμμένο μπισκότο
Καραμέλες ή τελοσπάντων ό, τι άλλο σου κατέβει στο κεφάλι!
Πώς το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Για τα κέικ:
Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τις θήκες (αφού πρώτα έχουμε βάλει το ξυλάκι).
Ψήνουμε τις θήκες στους 180 °C για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι:
Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και μια φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Όσο είναι ακόμα ζεστό το σιρόπι, βουτάμε μέσα ελάχιστα τα κεκάκια.
Διακοσμούμε κατά βούληση!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.