- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η επιστροφή του «Street Food and Tunes»
Αυτήν την Τετάρτη, ο Αμερικάνικος Νότος έρχεται στο Collage
Τ α Street Food and Tunes του deBop έχουν πια κερδίσει τη θέση τους στο χάρτη με τα ωραία φεστιβάλ αυτής της πόλης: ποτέ πριν τα βράδια της Τετάρτης δεν ήταν τόσο νόστιμα.
Το φεστιβάλ του deBop, διοργανώνεται περίπου κάθε δύο μήνες, συστήνοντάς μας κάθε φορά και από μια διαφορετική κουζίνα. Μεξικό, Ινδία, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Συρία, Βιετνάμ, Δανία, Περού είναι μόνο μερικές από τις χώρες που έχουν χορτάσει (και με το παραπάνω!) τα αθηναϊκά στομάχια μας και έχουν χαϊδολογήσει τα αυτιά μας με τις ωραίες μουσικές τους. Γιατί κάθε φορά, δίπλα στο σεφ που αναλαμβάνει την κουζίνα, στέκεται και ένας dj. Έτσι, το φαγητό μπλέκει με τη μουσική, παρουσιάζοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα για την κουλτούρα της εκάστοτε χώρας.
Αυτήν τη φορά, το πρώτο Street Food and Tunes της χρονιάς είναι αφιερωμένο στα φαγητά, στα ποτά και τις μουσικές του Αμερικάνικου Νότου και πιο συγκεκριμένα του Τενεσί. Την Τετάρτη λοιπόν, (21 Ιανουαρίου) , το φαγητό αναλαμβάνει ο Βασίλης Σπόρος (έχει μαγειρέψει ξανά στις βραδιές της Νέας Ορλεάνης και του Μπρούκλιν), ενώ τη μουσική φροντίζει η παραγωγός του Pepper, Λιάνα Μαστάθη.
Το μενού έχει: χοιρινά Iberico Baby Back παϊδάκια με σπιτικό γλάσο Jack Daniel’s και φυσικό πουρέ πατάτας, κρεμμυδιού και πράσου (€5,50), χοιρινή σπάλα με κρούστα μπαχαρικών σιγοψημένη σε αφράτο brioche με coleslaw και bbq sauce (€5), μοσχαρίσιο κιμά μαγειρεμένο με πιπεριές, chili, ντομάτα και κόκκινα φασόλια (€4) και σούπα βελουτέ από καλαμπόκι, γάλα, κρεμμύδι και τυρί κρέμα (€3,50).
Ακόμα, η παρουσία της Λιάνας Μαστάθης στα decks, σημαίνει ότι θα πίνεις το ποτό σου (συγκεκριμένα τα Tennessee sour και Lynchburg Lemonade) με μουσική υπόκρουση από blues, rock n’ roll και soul μουσικές, όλες επηρεασμένες από την country μουσική του Αμερικάνικου Νότου.
Όλα αυτά από τις 19.00 και μετά, στο Collage (Καπνικαρέας 3, 210 3232060). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.