- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μιας που έρχεται Σαββατοκύριακο, λέμε να καλέσεις τους φίλους σου για απογευματινό καφέ και να τους γλυκάνεις με αυτή την υπέροχη (και κυρίως εύκολη) μους. Μπορείς να κοκορευτείς όσο θες για τις ικανότητές σου στη ζαχαροπλαστική, κανένας δεν πρόκειται να καταλάβει πόσο εύκολα την έφτιαξες…Γεια στα χέρια σου!
Υλικά για 4-6 άτομα
200 γρ. μαύρη σοκολάτα (με 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο)
2 πορτοκάλια
4 αυγά
80 ml ζεστό νερό
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι σε όλα τα αυγά. Τρίβουμε τα πορτοκάλια και ρίχνουμε το ξύσμα στο καυτό νερό με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά και περιχύνουμε τη σοκολάτα με το μείγμα από νερό και πορτοκάλι. Προσθέτουμε το χυμό από μισό πορτοκάλι. Τοποθετούμε το μπολ μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους αυγών, έναν κάθε φορά, και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ξαναχτυπάμε μέχρι να πήξει ακόμα περισσότερο η μαρέγκα. Έπειτα την ενσωματώνουμε στη σοκολάτα.
Χωρίζουμε όλο το μείγμα σε φλιτζάνια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αν θέλουμε, πριν τη σερβίρουμε τρίβουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού από πάνω. Διατηρείται στο ψυγείο για μία ημέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.