- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Eat: The story of Food»
Η νέα εκπομπή του National Geographic σου ανοίγει τα μάτια (και την όρεξη)
Zούμε σε μια εποχή που έχουμε μάθει τα πάντα γύρω από το φαγητό, έχουμε πρόσβαση σε συνταγές από όλο τον κόσμο, μπορούμε ακόμα και να παρακολουθήσουμε διάσημους σεφ να μαγειρεύουν από το σαλόνι μας. Αλήθεια όμως, τα ξέρουμε όλα;
Το «Eat: The story of food», είναι η νέα εκπομπή του National Geographic Channel, που ρίχνει φως σε άγνωστα μονοπάτια της εξέλιξης του φαγητού. Ξέρατε για παράδειγμα, ότι το 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος σάλπαρε με σκοπό να βρει πιπέρι, που εκείνη την εποχή ήταν πιο πολύτιμο ακόμα και από το χρυσό; Ή ότι οι Αζτέκοι δεν χρησιμοποιούσαν τη σοκολάτα μόνο ως τροφή, αλλά και ως νόμισμα;
Καθένα από τα επεισόδια έχει διαφορετικό αντικείμενο και κάθε φορά η ιστορία διανθίζεται με συνεντεύξεις περισσότερων από 70 διάσημων ανθρώπων που σχετίζονται με το φαγητό (μεταξύ των οποίων ο Graham Elliot, ο Nobuyuki Matsuhisa και ο Kerry Hefferman).
Ποια είναι η ιστορία της διατροφής μας; Γιατί κάθε λαός καταναλώνει συγκεκριμένες τροφές; Πώς επηρεάζει το φαγητό την προσωπικότητά μας; Ποιο θα είναι το μέλλον του φαγητού; Ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.00.
*Το κανάλι National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.