Θεματα

«Eat: The story of Food»

Η νέα εκπομπή του National Geographic σου ανοίγει τα μάτια (και την όρεξη)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85708-172894.jpg

Zούμε σε μια εποχή που έχουμε μάθει τα πάντα γύρω από το φαγητό, έχουμε πρόσβαση σε συνταγές από όλο τον κόσμο, μπορούμε ακόμα και να παρακολουθήσουμε διάσημους σεφ να μαγειρεύουν από το σαλόνι μας. Αλήθεια όμως, τα ξέρουμε όλα;

Το «Eat: The story of food», είναι η νέα εκπομπή του National Geographic Channel, που ρίχνει φως σε άγνωστα μονοπάτια της εξέλιξης του φαγητού. Ξέρατε για παράδειγμα, ότι το 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος σάλπαρε με σκοπό να βρει πιπέρι, που εκείνη την εποχή ήταν πιο πολύτιμο ακόμα και από το χρυσό; Ή ότι οι Αζτέκοι δεν χρησιμοποιούσαν τη σοκολάτα μόνο ως τροφή, αλλά και ως νόμισμα;

n

Καθένα από τα επεισόδια έχει διαφορετικό αντικείμενο και κάθε φορά η ιστορία διανθίζεται με συνεντεύξεις περισσότερων από 70 διάσημων ανθρώπων που σχετίζονται με το φαγητό (μεταξύ των οποίων ο Graham Elliot, ο Nobuyuki Matsuhisa και ο Kerry Hefferman).

Ποια είναι η ιστορία της διατροφής μας; Γιατί κάθε λαός καταναλώνει συγκεκριμένες τροφές; Πώς επηρεάζει το φαγητό την προσωπικότητά μας; Ποιο θα είναι το μέλλον του φαγητού; Ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.00.

 *Το κανάλι National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.