Θεματα

Montée Authentic Pastries, το νέο pastry shop με τα τέλεια κι υγιεινά γλυκά

Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Montée Authentic Pastries

Το «Montée Authentic Pastries» που μόλις άνοιξε στη Νέα Πεντέλη έχει υγιεινά γλυκά, εκτός από καταπληκτικά

Την ημέρα που έκανε επίσημα εγκαίνια το «Montée Authentic Pastries» στη Νέα Πεντέλη, δυστυχώς δεν μπορούσα να πάω, εκτός που η Νέα Πεντέλη μου φαίνεται στην άκρη του κόσμου, έτυχε και κάτι αποπροσανατολιστικό, οπότε το έχασα το εβέντ. Μετά, όταν διάβασα το Δελτίο Τύπου, θυμήθηκα ότι έχω δοκιμάσει τα γλυκά τους γιατί, δε θα το πιστέψετε (ή σκασίλα σας) αλλά έχω πάει στο «Montée Authentic Pastries», στο ορίτζιναλ, το αρχικό στην Αλίαρτο της Βοιωτίας! Θα ρωτήσει κανείς, πώς γίνεται να πήγα στην Αλίαρτο αλλά να μου φάνηκε μακρινή η Νέα Πεντέλη; Μα στην Αλίαρτο πήγα τυχαία, για άλλη υπόθεση, περάσαμε έξω από ένα πολύ όμορφο ζαχαροπλαστείο, κάποιος είπε «ας δοκιμάσουμε κανένα γλυκό», κι έτσι έφαγα το σούπερ Μπανόφι, σουπερ-ότερο από όλα τα Μπανόφι(α) που έχω φάει ως τώρα. Η αναλογία της καραμέλας με την μπανάνα και την κρέμα ήταν τέεεεελεια, κι επειδή η φίλη μου πήρε Λέμον Πάι, κι επειδή δοκιμάσαμε η μία το γλυκό της άλλης, υπογράφω για τη Λέμον Πάι ότι είναι λεμονάτη και αριστουργηματική.

Montée Authentic Pastries, το νέο pastry shop στη Νέα Πεντέλη

Montée Authentic Pastries

Παράλληλα, τα γλυκά αυτά είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά, από μικρούς παραγωγούς, χωρίς χημικά πρόσθετα, στο χέρι ένα-ένα, και…. Νταν-νταν-νταν…. Με ελάχιστη ζάχαρη και βούτυρο! Δηλαδή, πιο γκανιάν (σε γλυκό) δεν υπάρχει…  

Montée Authentic Pastries

Τα «Montée Authentic Pastries», από την Αλίαρτο μέχρι και τη Νέα Πεντέλη, τα έχουν τρεις φίλοι, ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο ξάδερφός του, ο γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής επίσης Γιώργος Γιακουμάκης και ο Λάμπρος Ζαρκαδούλιας. Οι τρεις φίλοι ήθελαν να συνδυάσουν «γαλλική patisserie με υγιεινό twist» κι έψαξαν πολύ για τα κατάλληλα υλικά – το γάλα των γλυκών τους το προμηθεύονται 100% από τις ζεν αγελάδες της Μονής Μακρυνιώτισσας Βοιωτίας, το μέλι, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια έρχονται από οικογενειακά κτήματα στην Κρήτη. Η μαστίχα είναι υψηλής ποιότητας Χιώτικη, όλα τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής είναι ΠΟΠ, αγνά, αθώα και ευωδιαστά. Τα γλυκά παρασκευάζονται στο εργαστήριο των δύο φίλων στην Αλίαρτο και πρέπει να τα δοκιμάσετε για να καταλάβετε την υπεροχή τους.

Montée Authentic Pastries

Η διακόσμηση και στα δύο «Montée» είναι μίνιμαλ, απλή, με ίσιες γραμμές, γκρίζο μάρμαρο και γυαλί – θυμάμαι το κατάστημα της Αλιάρτου, κι από ό,τι είδα στις φωτογραφίες, έτσι είναι και της Νέας Πεντέλης. Η οποία είναι μεν μακριά, δεν είναι δε τόσο μακριά όταν θέλεις να δοκιμάσεις ένα σπέσιαλ γλυκό που είναι καλό για την υγεία σου, στο καπάκι. Και σίγουρα η Νέα Πεντέλη είναι πιο κοντά στην Αθήνα από την Αλίαρτο (που όμως είναι πολύ όμορφο μέρος…).

Montée Authentic Pastries

«Montée Authentic Pastries», 28ηςΟκτωβρίου 56, Νέα Πεντέλη, 210 6134093/ Αλιάρτος, 2268023621

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.