Βόλτες στην Αθήνα και στο χέρι παγωτό

Κόρτε Γλυκοπωλείον: Γλυκιές απολαύσεις φτιαγμένες με αγάπη και αγνά υλικά

Εδώ όλα τα στοιχεία «δένουν» αρμονικά σε ένα αποτέλεσμα που εδώ και δύο χρόνια ενθουσιάζει τους λάτρεις του γλυκού

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Κόρτε Γλυκοπωλείον είναι ο λόγος να πας μέχρι το Λαγονήσι

Αν έχεις περάσει από το Λαγονήσι θα έχεις σίγουρα προσέξει την εκπληκτικά ινσταγκραμική πρόσοψη του γλυκοπωλείου Κόρτε. Άπειρα λουλούδια σκορπίζουν χρώμα και σε προϊδεάζουν για την ομορφιά που θα συναντήσεις μέσα. Δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο ζαχαροπλαστείο, αλλά για ένα ιδιαίτερο project που γεννήθηκε από αγάπη για τις γλυκές δημιουργίες και κατάφερε γρήγορα να ξεχωρίσει για το πάντρεμα γεύσης και ποιότητας. Η ίδια αγάπη αντικατοπτρίζεται και στην επωνυμία, αφού Κόρτε σημαίνει φλερτ και κάπως έτσι όλα τα στοιχεία «δένουν» αρμονικά σε ένα αποτέλεσμα που εδώ και δύο χρόνια ενθουσιάζει τους λάτρεις του γλυκού.

Το καμάρι και ταυτόχρονα ο λόγος που οι γλυκατζήδες του Λεκανοπεδίου συρρέουν στο Λαγονήσι είναι το πολίτικο. Πρόκειται για μία μοναδική δημιουργία που θυμίζει εκμέκ, χωρίς ξηρούς καρπούς. Είναι ελαφρύ με γεμάτη γεύση, βάση από κανταΐφι, τόσο όσο σιρόπιασμα, την πιο βελούδινη κρέμα που έχεις δοκιμάσει και αέρινη σαντιγί πασπαλισμένη με κανελίτσα. Το μυστικό κρύβεται στα πραγματικά αγνά υλικά και στην προσεγμένη διαδικασία παρασκευής. Θα το βρεις και στην εξίσου λαχταριστή εκδοχή του με βάση από τσουρέκι.

Εδώ θα έρθεις και για το προφιτερόλ με μους σοκολάτας γάλακτος, με νότες κονιάκ, και βελούδινη κρέμα πατισερί στη βάση με την οποία γεμίζονται και τα χειροποίητα σουδάκια του. Το τραγανό μιλφέιγ, το δροσερό cheesecake salted caramel ή με φρούτα του δάσους, το καταπληκτικό banoffee, τη σοκολατόπιτα με μους σοκολάτας, και οι επιλογές μοιάζουν ατελείωτες!Οι προτάσεις στην κατηγορία «ζύμες» είναι εξίσου δυνατές με αφράτα κέικ και τσουρέκια, μουστοκούλουρα, σμυρναίικα κουλουράκια και κριτσίνια που φουρνίζονται καθημερινά. Το κέικ μήλου αποτελεί μια πεντανόστιμη vegan πρόταση, ενώ εδώ θα βρεις και κέικ σε sugar free εκδοχή.

Μην ξεχάσεις φεύγοντας να πάρεις ένα κουτάκι με τα περίφημα χειροποίητα τρουφάκια από premium βελγική σοκολάτα για να τα προσφέρεις ή να τα κρατήσεις για σένα.

Για τον δρόμο θα χρειαστείς τη δροσιά ενός απίθανου χειροποίητου παγωτού. Δοκίμασε οπωσδήποτε φιστίκι, σοκολάτα Domori κι αν προτιμάς κάτι πιο ελαφρύ το γιαούρτι-ρόδι θα σε ενθουσιάσει.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου