- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024 - Ανακοινώθηκε η λίστα των νικητών
Στην κορυφή το Disfrutar της Βαρκελώνης - Οι γεύσεις που βραβεύτηκαν στις 5 ηπείρους
The World’s Best Restaurant 2024: Η λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως ανακοινώθηκε στο Λας Βέγκας - Στο Disfrutar της Βαρκελώνης η κορυφαία διάκριση
Η πολυαναμενόμενη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024, αποκαλύφθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου σε μια λαμπερή τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Wynn στο Λας Βέγκας.
Η εκδήλωση συγκέντρωσε τους καλύτερους σεφ, εστιάτορες και σημαίνουσες προσωπικότητες του κλάδου της φιλοξενίας στον πλανήτη.
Στην 22η διοργάνωση του ετήσιου θεσμού περιλαμβάνονται εστιατόρια από 26 περιοχές στις πέντε ηπείρους, ενώ στα βραβεία του θεσμού συστήνονται αρκετά νέα ονόματα όσο και παλαιότεροι διακριθέντες του διαγωνισμού.
Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024
Κορυφαίο εστιατόριο στον κόσμο για το 2024 στέφθηκε το Disfrutar, με έδρα τη Βαρκελώνη. Το τρίο των σεφ Oriol Castro, Eduard Xatruch και Mateu Casañas έχει έναν επιπλέον λόγο για να γιορτάζει, καθώς πέρα από τη δέκατη επέτειό του, το Disfrutar κατέκτησε επίσης το τρόπαιο καλύτερου ευρωπαϊκού εστιατορίου 2024.
Ο Castro, ο Xatruch και ο Casañas συναντήθηκαν στο El Bulli, πριν ανοίξουν το Disfrutar το 2014. Οι ευφάνταστες γαστρονομικές προτάσεις του εκτελούνται με εξαιρετική τεχνική δεινότητα και σερβίρονται με διασκεδαστικούς τρόπους, ενώ προσφέρονται δύο παράλληλα μενού 30 πιάτων: Το κλασικό και το εορταστικό.
Στη δεύτερη θέση φιγουράρει ξανά ένα ισπανικό εστιατόριο, αυτή τη φορά το Asador Etxebarri, το οποίο βρίσκεται στη Χώρα των Βάσκων και απασχολεί τακτικά τα βραβεία γεύσης, καθώς έχει λείψει από τη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου μόλις μια φορά από το 2009.
Παραμένοντας στην Ευρώπη, το παρισινό Table by Bruno Verjus καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το DiverXO της Μαδρίτης και το Maido στη Λίμα του Περού.
H κορυφαία δεκάδα εστιατορίων 2024
- Disfrutar, Βαρκελώνη, Ισπανία
- Asador Etxebarri, Axpe, Ισπανία
- Table by Bruno Verjus, Παρίσι, Γαλλία
- Diverxo, Μαδρίτη, Ισπανία
- Maido, Λίμα, Περού
- Atomix, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
- Quintonil, Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
- Alchemist, Κοπεγχάγη, Δανία
- Gaggan, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
- Don Julio, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Παγκόσμια πρωτεύουσα της γεύσης η Ευρώπη
Δεσπόζουσα θέση στη λίστα των καλύτερων εστιατορίων παγκοσμίως για το 2024 καταλαμβάνει η Ευρώπη, με 24 resto στις 50 πρώτες θέσεις.
Ανάμεσα στις χώρες που εκπροσωπούνται, η Ισπανία κατακτά τις περισσότερες διακρίσεις με πέντε εστιατόρια και τη Γαλλία και την Ιταλία να υπολείπονται οριακά, με τέσσερα η καθεμία.
Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστρία, Πορτογαλία και Δανία έχουν επίσης θέση στον κατάλογο των καλύτερων εστιατορίων, ενώ στον γαστρονομικό άτλαντα κάνει την είσοδό της και η Σλοβενία, με το Hiša Franko της γραφικής πόλης Κομπαρίντ, που περιβάλλεται από τις Ιουλιανές Άλπεις.
H Ασία με 11 εστιατόρια και η Βόρεια και Νότια Αμερική με 13 εστιατόρια συναπαρτίζουν την κατάταξη, την οποία ολοκληρώνουν δύο προσθήκες από την Αφρική.
Ανάμεσα στις foodie πρωτεύουσες του κόσμου, διακρίνονται μεταξύ άλλων η Νέα Υόρκη, το Ρίο ντε Τζανέιρο, η Πόλη του Μεξικού, η Κοπεγχάγη, το Σαντιάγο της Χιλής, η Μπανγκόγκ, το Μπουένος Άιρες, το Τόκιο, η Σινγκαπούρη, η Λισαβόνα, το Σάο Πάολο, η Μπογκοτά και η Σεούλ.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα των The World’s 50 Best Restaurants 2024 εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.