Θεματα

Athens is Lava: Γιατί έγινε τόσο viral η λάβα φυστικιού;

Ο Steve Τούμπας, ο άνθρωπος πίσω από το γλύκισμα που τρεντάρει στο TikTok, μιλάει στην Athens Voice

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 918
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάβα

Λάβα φυστικιού: To viral γλύκισμα του Steve Τούμπα

Ένα γρήγορο search στο διαδίκτυο το αποδεικνύει. Εκατοντάδες χρήστες εμφανίζονται σε βίντεο περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να δοκιμάσουν το γλύκισμα λάβα κι ύστερα το βαθμολογούν.

Steve Τούμπας: Ο άνθρωπος πίσω από τη λάβα φυστικιού

Όλα ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο μικρό, οικογενειακό παγωτατζίδικο Gelissimo Biscoto της Προξένου Κορομηλά. Το viral γλύκισμα δημιουργήθηκε με τυχαίο τρόπο, όπως μας λέει ο άνθρωπος πίσω από αυτό, Steve Τούμπας«Στο μαγαζί είχαμε καλό παγωτό βανίλια, φιστίκι, καθώς και πάστα φιστικιού, αλλά μέχρι εκεί. Ο αδερφός μου μια μέρα μου έδωσε να δοκιμάσω πραλίνα φιστικιού, κι ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με αυτό το οποίο γεύτηκα, που είπα “πρέπει να το δοκιμάσουν όλοι!” Έφτιαξα την πρώτη λάβα –το όνομα εμπνεύστηκα εκείνη τη στιγμή επειδή έκανε καύσωνα έξω, χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα–, πόσταρα και ένα σχετικό βίντεο στο ΤικΤοκ, έκανε χιλιάδες προβολές, και την άλλη μέρα, είδαμε έξω από το μαγαζί μας ουρές που περίμεναν για να το δοκιμάσουν. Δεν μπορώ ούτε εγώ ο ίδιος να εξηγήσω πώς έγινε όλο αυτό το hype. Μάλλον έχει να κάνει με τη μεγάλη δύναμη των social media σε συνδυασμό με ένα πεντανόστιμο προϊόν. Έκτοτε με αποκαλούν “ο Λάβας”»!

Steve Τούμπας

Το ντελίριο που προκάλεσε η γεύση της Lava στους απανταχού γλυκατζήδες ήταν τέτοιο που ο Steve Τούμπας άνοιξε κατάστημα στην Πλάκα (Άστιγγος 11) με μότο «Athens is Lava», αλλά και στα Φηρά της Σαντορίνης, με τους τουρίστες να ενθουσιάζονται.

@food.oclock__ “Eats” food o’clock για τη viral λάβα φυστυκιού!! Γράψε μας στα σχόλια εσυ δοκίμασες η ακόμααα?? @Steve.89_ @Gellissimo Biscoto #athensislava #athens #wheretoeat #lavafistikiou #gellissimobiscoto #pistacchio #fyp #mpesfy #foryou #λαβαφιστικιου #λαβα #eatsfoodoclock #foodlovers #deserts #notsponsored ♬ πρωτότυπος ήχος - Food.O’clock

Τι ακριβώς είναι η λάβα φυστικιού;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για (πολύ νόστιμο) παγωτό βανίλια που βουλιάζει σε ζεστούτσικη πραλίνα φιστικιού με χαρακτηριστικό έντονο πράσινο χρώμα, και ύστερα, μαζί με crispy toppings στην κορυφή, σερβίρεται σε χαμηλό γυάλινο ποτήρι. Η λαχταριστή πραλίνα φιστικιού μπορεί να συνοδεύσει pancakes, βάφλες, αλλά και να αποτελέσει το βασικό συστατικό ενός ακόμα viral γλυκίσματος, που κάνει αυτό το διάστημα τον γύρο του TikTok, τη «Σοκολάτα του Ντουμπάι». Μια δεύτερη εκδοχή της κλασικής λάβας, είναι η λάβα Speculus, με την προσθήκη μπισκότου κανέλας, και πάλι έμπνευση του Steve.

@steve.toumpas Viral Dubai chocolate Οτι πιο νοστιμο και Ευκολο να γινεις .! ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ! Θα ξετρελαθεις🍫🍫🍫🍫 #fixdessertchocolatier #dubaidesert #greecetiktok #φοργιου #dubai #chocolate #viral #foodtiktok #foodlover #fy #fyp #μπεςφοργιου #greece ♬ πρωτότυπος ήχος - Steve.89_

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.