- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το ΕΜΣΤ διοργανώνει μια food, wine and art εμπειρία
Ο Chef Σταμάτης Μισομικές υπογράφει ένα μενού 6 πιάτων με θέμα το κρέας (Fauna) την Παρασκευή 31 Μαΐου στο NYN ESTI
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο This Is Athens - City Festival: Eκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο NYN ESTI
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) συμμετέχει στο This Is Athens - City Festival του Δήμου Αθηναίων με μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας που διοργανώνει το Wine Style την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στις 20.00, στο NYN ESTI, ένα πρωτοποριακό εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του μουσείου.
Το μενού περιλαμβάνει 6 πιάτα με θέμα το κρέας (Fauna) και την υπογραφή του Chef Σταμάτη Μισομικέ, με έναν συνδυασμό γεύσεων βασισμένο στην ελληνική γαστρονομική παράδοση χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές.
Το κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα διαφορετικό κρασί της premium σειράς του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, από τα οινοποιεία της Νάουσας και του Αμυνταίου που θα παρουσιαστούν από τον manager του Κτήματος, Νάσο Τσίτλικα.
Θα προηγηθεί περιήγηση στις 19:00 για τους συμμετέχοντες, από τους επιμελητές του ΕΜΣΤ στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;»
This Is Athens - City Festival - Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Το μενού 6 πιάτων στο NYN ESTI
- Μεδούλι καπνιστό με σκορδαλιά και φέτα τσαντίλας συνδυασμένο με Scaperdas Freres, Blanc de Noir NV, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (Methode Traditionnelle);
- Ταρτάρ μόσχου μακράς ωρίμανσης σε ΧΟ brandy και άγρια μανιτάρια συνδυασμένο με Αγκαθωτό 2022 Rosé, Κυρ-Γιάννη Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Μακεδονία)
- Σουπιόρυζο με μάραθο, καρύδια και καιμάκι συνδυασμένο με Ντρούμο 2023, Κυρ-Γιάννη, Sauvignon Blanc (ΠΓΕ Φλώρινα)
- Κουνέλι με γαρύφαλλο και σέσκουλα, χαρούπι και σύκο συνδυασμένο με Ράμνιστα 2019, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (ΠΟΠ Νάουσα)
- Αρνάκι με θαλασσινά αρώματα,κολοκυθάκι και αγγούρι συνδυασμένο με Διάπορος 2019, Κυρ-Γιάννη, Syrah & Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Ημαθία)
- Ανοιξιάτικα λουλούδια με γιαούρτι, κεράσια και άθερμο πετιμέζι συνδυασμένο με Χρυσογέρακας 2021, Κυρ-Γιάννη, Gewürztraminer & Μαλαγουζιά (ΠΓΕ Μακεδονία)
Συμμετοχή: 75 ευρώ/άτομο (στη τιμή συμπεριλαμβάνονται τα κρασιά του Κυρ-Γιάννη)
Κρατήσεις: καθημερινά στο τηλέφωνο 6989438866
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.