Θεματα

Το ΕΜΣΤ διοργανώνει μια food, wine and art εμπειρία

Ο Chef Σταμάτης Μισομικές υπογράφει ένα μενού 6 πιάτων με θέμα το κρέας (Fauna) την Παρασκευή 31 Μαΐου στο NYN ESTI

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ΕΜΣΤ διοργανώνει μια food, wine and art εμπειρία

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο This Is Athens - City Festival: Eκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο NYN ESTI

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) συμμετέχει στο This Is Athens - City Festival του Δήμου Αθηναίων με μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας που διοργανώνει το Wine Style την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στις 20.00, στο NYN ESTI, ένα πρωτοποριακό εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του μουσείου.

Το μενού περιλαμβάνει 6 πιάτα με θέμα το κρέας (Fauna) και την υπογραφή του Chef Σταμάτη Μισομικέ, με έναν συνδυασμό γεύσεων βασισμένο στην ελληνική γαστρονομική παράδοση χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές.

Το ΕΜΣΤ διοργανώνει μια food, wine and art εμπειρία

Το κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα διαφορετικό κρασί της premium σειράς του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, από τα οινοποιεία της Νάουσας και του Αμυνταίου που θα παρουσιαστούν από τον manager του Κτήματος, Νάσο Τσίτλικα.

Θα προηγηθεί περιήγηση στις 19:00 για τους συμμετέχοντες, από τους επιμελητές του ΕΜΣΤ στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;»

Το ΕΜΣΤ διοργανώνει μια food, wine and art εμπειρία

This Is Athens - City Festival - Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Το μενού 6 πιάτων στο NYN ESTI

  1. Μεδούλι καπνιστό με σκορδαλιά και φέτα τσαντίλας συνδυασμένο με Scaperdas Freres, Blanc de Noir NV, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (Methode Traditionnelle);
  2. Ταρτάρ μόσχου μακράς ωρίμανσης σε ΧΟ brandy και άγρια μανιτάρια συνδυασμένο με Αγκαθωτό 2022 Rosé, Κυρ-Γιάννη Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Μακεδονία)
  3. Σουπιόρυζο με μάραθο, καρύδια και καιμάκι συνδυασμένο με Ντρούμο 2023, Κυρ-Γιάννη, Sauvignon Blanc (ΠΓΕ Φλώρινα)
  4. Κουνέλι με γαρύφαλλο και σέσκουλα, χαρούπι και σύκο συνδυασμένο με Ράμνιστα 2019, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (ΠΟΠ Νάουσα)
  5. Αρνάκι με θαλασσινά αρώματα,κολοκυθάκι και αγγούρι συνδυασμένο με Διάπορος 2019, Κυρ-Γιάννη, Syrah & Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Ημαθία)
  6. Ανοιξιάτικα λουλούδια με γιαούρτι, κεράσια και άθερμο πετιμέζι συνδυασμένο με Χρυσογέρακας 2021, Κυρ-Γιάννη, Gewürztraminer & Μαλαγουζιά (ΠΓΕ Μακεδονία)
Το ΕΜΣΤ διοργανώνει μια food, wine and art εμπειρία

Συμμετοχή: 75 ευρώ/άτομο (στη τιμή συμπεριλαμβάνονται τα κρασιά του Κυρ-Γιάννη)
Κρατήσεις: καθημερινά στο τηλέφωνο 6989438866 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.