Θεματα

Γάλα, γάλα, γάαααλα

Zoe’s Premium Latteria, στην Ακαδημίας το πρώτο σύγχρονο γαλακτοπωλείο της πόλης

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85125-171796.jpg

Γάλα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που έρχεται από τα Άγραφα, το Άργος, τη Δράμα, τη Λαμία, το Άστρος Κυνουρίας σερβίρει καθημερινά από το πρωί στις 7 (και Κυριακή) το ολοκαίνουργιο, άσπρο και «clean» διακόσμησης Zoe’s Premium Latteria. Και γιαούρτι μέσα από πήλινες τσανάκες ομοίως αγνό και παραδοσιακό.

Το γάλα το προσφέρει κρύο ή ζεστό, με σοκολάτα, με κορνφλέικς ή ότι άλλο θέλεις, έτσι ακριβώς όπως μας το έδινε η μαμά μας το πρωί, το γιαούρτι με μέλι ή γλυκά κουταλιού. Τα πίνεις επιτόπου, τα αγοράζεις για το σπίτι, τα παίρνεις σε ποτήρι ή κυπελλάκι για τον δρόμο. Μαζί φτιάχνει και καφέ Moka Rica ιταλικό και μυρωδάτο (1,40€ για το δρόμο, 1,80€ καθιστό), smoothies αληθινά και όχι με σκόνες, ό,τι μένει από τα γάλατα το φτιάχνουν σπιτικές κρέμες, απλές και με σοκολάτα, μαστίχα, λεμόνι, ρυζόγαλα, γαλατόπιτες και σπιτικά γαλακτομπούρεκα.

n

Έχουν και ελληνική σπιτική κουζίνα-6€ τα πιάτα με κρέας , 5€ τα λαδερά και τα υπόλοιπα. Φεύγοντας ένας κύριος που φχαριστιέται τα κεφτεδάκια του με άσπρη σάλτσα και λιγκουίνι σχεδόν με πιάνει απ’ το μανίκι κατενθουσιασμένος: «Πεντανόστιμα κοπέλα μου, ήρθα χτες και έφαγα κοτόπουλο με μανέστρα, ήταν σπιτικό και ξανάρθα. Έκανα πολύ καλά». Τσιμπάω σχεδόν στο φτερό κι εγώ ένα κεφτεδάκι, μμμμ...μούρλια όντως, σύντομα θα επανέλθω για περισσότερα.

Ακαδημίας 37 & Ομήρου, 213 0344023, ανοιχτά 7 το πρωί με 10 το βράδυ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.