- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Κοτόπουλο με σκόρδο και δενδρολίβανο
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Aνακατεύουμε το αλεύρι με το πιπέρι και τα άλλα μυρωδικά...
![8512-19527.jpg 8512-19527.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/09/15/8512-19527.jpg)
Τι χρειαζόμαστε 8 κομμάτια κοτόπουλου με την πέτσα ● 1 κ.σ. αλεύρι ● 1 κεφάλι σκόρδο ● 3 μεγάλα κλαδιά δενδρολίβανου ● 300 ml ξηρό λευκό κρασί ● ελαιόλαδο ● αλάτι ● πιπέρι ● μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας
Πώς το φτιάχνουμε Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Aνακατεύουμε το αλεύρι με το πιπέρι και τα άλλα μυρωδικά και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Πλένουμε το σκόρδο και το χωρίζουμε σε σκελίδες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω. Τηγανίζουμε μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή και το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κλαδιά δενδρολίβανου και το κρασί. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ελαττώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοψήνουμε για 40-45΄περίπου μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει.
Μάθε ιστορία Το Allium sativum, κοινώς το ταπεινό σκόρδο, έχει μεγάλη ιστορία. Οι ιστορικοί το εντοπίζουν στον πλανήτη περίπου 5.000 χρόνια πριν και πιστεύουν ότι από τους πρώτους «χρήστες» ήταν οι Βαβυλώνιοι και οι Σουμέριοι. Οι Αιγύπτιοι του απέδιδαν ιατρικές και αφροδισιακές ιδιότητες. Στην Ινδία το θεωρούσαν περισσότερο φάρμακο, το ίδιο και οι Κινέζοι, που το πρόσφεραν στους θεούς για καλή τύχη. Ο Μεσαίωνας χαρακτηρίζεται από μια «εσανς» σκόρδου, καθώς τα κρέμαγαν έξω από τις πόρτες για να διώχνουν τα κακά πνεύματα και τα θεωρούσαν αντίδοτο της πανώλης. Οι μόνοι που αντιμετώπισαν το σκόρδο με σνομπ διάθεση ήταν οι Αμερικανοί, αλλά από το 1940 το σκόρδο κατέκτησε και την κουζίνα της «Νέας Γης».
Side dishes tip Σερβίρετε με ρύζι, ταλιατέλες ή σπανάκι σοταρισμένο με βούτυρο.
Σκονάκι Προσοχή στο αλεύρωμα. Πασπαλίστε τα κομμάτια και μετά τινάξτε τα καλά ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι, διαφορετικά η σάλτσα θα γίνει βαριά και θα χάσει σε γεύση.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.co
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.