- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κοτόπουλο με σκόρδο και δενδρολίβανο
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Aνακατεύουμε το αλεύρι με το πιπέρι και τα άλλα μυρωδικά...
Τι χρειαζόμαστε 8 κομμάτια κοτόπουλου με την πέτσα ● 1 κ.σ. αλεύρι ● 1 κεφάλι σκόρδο ● 3 μεγάλα κλαδιά δενδρολίβανου ● 300 ml ξηρό λευκό κρασί ● ελαιόλαδο ● αλάτι ● πιπέρι ● μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας
Πώς το φτιάχνουμε Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Aνακατεύουμε το αλεύρι με το πιπέρι και τα άλλα μυρωδικά και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Πλένουμε το σκόρδο και το χωρίζουμε σε σκελίδες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω. Τηγανίζουμε μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή και το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κλαδιά δενδρολίβανου και το κρασί. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ελαττώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοψήνουμε για 40-45΄περίπου μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει.
Μάθε ιστορία Το Allium sativum, κοινώς το ταπεινό σκόρδο, έχει μεγάλη ιστορία. Οι ιστορικοί το εντοπίζουν στον πλανήτη περίπου 5.000 χρόνια πριν και πιστεύουν ότι από τους πρώτους «χρήστες» ήταν οι Βαβυλώνιοι και οι Σουμέριοι. Οι Αιγύπτιοι του απέδιδαν ιατρικές και αφροδισιακές ιδιότητες. Στην Ινδία το θεωρούσαν περισσότερο φάρμακο, το ίδιο και οι Κινέζοι, που το πρόσφεραν στους θεούς για καλή τύχη. Ο Μεσαίωνας χαρακτηρίζεται από μια «εσανς» σκόρδου, καθώς τα κρέμαγαν έξω από τις πόρτες για να διώχνουν τα κακά πνεύματα και τα θεωρούσαν αντίδοτο της πανώλης. Οι μόνοι που αντιμετώπισαν το σκόρδο με σνομπ διάθεση ήταν οι Αμερικανοί, αλλά από το 1940 το σκόρδο κατέκτησε και την κουζίνα της «Νέας Γης».
Side dishes tip Σερβίρετε με ρύζι, ταλιατέλες ή σπανάκι σοταρισμένο με βούτυρο.
Σκονάκι Προσοχή στο αλεύρωμα. Πασπαλίστε τα κομμάτια και μετά τινάξτε τα καλά ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι, διαφορετικά η σάλτσα θα γίνει βαριά και θα χάσει σε γεύση.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.co
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.