- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Jamie Oliver (30λεπτα γεύματα και τα λοιπά και τα λοιπά) έφη ότι το τέλειο τοστ φτιάχνεται στο τηγάνι και παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο απ’ όσο θες για να καθαρίσεις μια πατάτα, λίγο λιγότερο απ’ το να βράσεις ένα αυγό. Καλή επιτυχία.
1. Χρησιμοποίησε προζύμι. Μένει φρέσκο μια βδομάδα και μετά μπορείς να το ψήσεις και να φτιάξεις μπρουσκέτες. Βάλε μια φέτα σε ένα καυτό, αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε για ενάμισι λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
2. Μόλις το ψήσεις απ’ τη μία πλευρά, γύρνα το απ’ την άλλη και βάλε κάτι βαρύ πάνω, σαν ένα γυάλινο μπουκάλι κέτσαπ, για να γίνει όσο πιο crunchy γίνεται.
3. Το βγάζεις και αλείφεις κατευθείαν το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με τον διάσημο σεφ, για να μην «πληγώσει» το τοστ σου.
Αν θες βάζεις μαρμελάδα ή ζαμπόν-τυρί ή αυγό ή ό,τι άλλο έχεις στο ψυγείο. Το πιο σάπιο υπέροχο τοστ που έχω φτιάξει εγώ ήταν 3 το πρωί με τηγανιτό αυγό, σαλάμι, μορταδέλα, διπλό τυρί και κέτσαπ. Φτιάξ’ το. Θα το τρως και θα με σκέφτεσαι με αγάπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.