Θεματα

Φτιάξε τοστ like a boss

Ο Jamie Oliver το κάνει στο τηγάνι

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85117-171772.jpg

Ο Jamie Oliver (30λεπτα γεύματα και τα λοιπά και τα λοιπά) έφη ότι το τέλειο τοστ φτιάχνεται στο τηγάνι και παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο απ’ όσο θες για να καθαρίσεις μια πατάτα, λίγο λιγότερο απ’ το να βράσεις ένα αυγό. Καλή επιτυχία.

image

1. Χρησιμοποίησε προζύμι. Μένει φρέσκο μια βδομάδα και μετά μπορείς να το ψήσεις και να φτιάξεις μπρουσκέτες. Βάλε μια φέτα σε ένα καυτό, αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε για ενάμισι λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

image

2. Μόλις το ψήσεις απ’ τη μία πλευρά, γύρνα το απ’ την άλλη και βάλε κάτι βαρύ πάνω, σαν ένα γυάλινο μπουκάλι κέτσαπ, για να γίνει όσο πιο crunchy γίνεται.

image

3. Το βγάζεις και αλείφεις κατευθείαν το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με τον διάσημο σεφ, για να μην «πληγώσει» το τοστ σου.

Αν θες βάζεις μαρμελάδα ή ζαμπόν-τυρί ή αυγό ή ό,τι άλλο έχεις στο ψυγείο. Το πιο σάπιο υπέροχο τοστ που έχω φτιάξει εγώ ήταν 3 το πρωί με τηγανιτό αυγό, σαλάμι, μορταδέλα, διπλό τυρί και κέτσαπ. Φτιάξ’ το. Θα το τρως και θα με σκέφτεσαι με αγάπη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.