- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
C.V. H σεζόν ανοίγει καλά
Το C.V., λοιπόν, έχει ωραίο, απλό και intellectual ντεκόρ με παλιά έπιπλα
Παραζαλισμένη ακόμη από την επιστροφή, ακούω ευχάριστο μουρμουρητό για το ολοκαίνουριο C.V., και μια πολυυυυύ βαρετή Δευτέρα βράδυ κατηφορίζω προς τα εκεί. Το C.V., λοιπόν, έχει ωραίο, απλό και intellectual ντεκόρ με παλιά έπιπλα του ’20, του ’30 και του ’40, έχει ένα δυνατό μπαρ –με όλα τα γνωστά malt ουίσκι, σπάνια κονιάκ, δυσεύρετα ρούμια και ό,τι άλλο βάζει ο νους του έμπειρου πότη–, έχει και μια υποτυπώδη «αυλίτσα» πάνω στο ήσυχο πεζοδρόμιο. Εκεί έκατσα και εγώ σε ωραιότατο φερ φορζέ τραπεζάκι με ασορτί καρεκλίτσες, φάτσα μου έβλεπα έργα του Γιάννη Σκουρλέτη –είναι ο καλλιτέχνης που «αυτοβιογραφείται» αυτόν το μήνα στο C.V. (Curriculum Vitae)–, ενώ λογαριάζουν στο δίπλα χώρο να διοργανώσουν μικρά θεατρικά, video art προβολές, παραστάσεις καμπαρέ και άλλα πολλά, ε, τώρα να πω πως ο ιδιοκτήτης του είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος (δικά του από πλευράς ντεκόρ και το Floral στα Εξάρχεια, το μπαρ Αμπάριζα, το παλιότερο και ξακουστό Multi Culti του Ψυρρή). Το C.V. μέσα σ’ όλα αυτά τα ωραία έχει και πολύ καλό φαγητό, ελληνικό-ελληνικότατο, με αρκετές πινελιές κρητικής κουζίνας – καταγωγή από τους θρυλικούς Μέλαμπες της Κρήτης. Ό,τι έφαγα ήταν εξαιρετικό, από τις γεμιστές με ξινομυζήθρα φλογέρες με το μέλι, μέχρι το χοιρινό πρασοσέλινο, κι από τα μαραθοπιτάκια μέχρι το κοτόπουλο με τα μυρωδικά – ακούω πως θα έχουν και πολλά πιάτα ημέρας. Συνοδεύουν με καλά κρασιά από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες. Στα μεγάλα του συν η ατμόσφαιρα και μια σπάνια να τη συναντήσεις ευγένεια από τον ιδιοκτήτη Στέφανο μέχρι το συμπαθέστατο Σταύρο, που μας σέρβιρε. Για το τέλος αφήνω το πιο μεγάλο τους ατού, αυτό της μουσικής. Κομμάτια, όπως και το ντεκόρ, μεσοπολέμου, μουσικές του καμπαρέ και γνωστές κινηματογραφικοθεατρικές, πολλή τζαζ («όχι την ξενέρωτη, αλλά αυτήν που σε κάνει να θες να χορέψεις ή να ονειρευτείς» που είπε και η φίλη μου η Μάρω, που την έστειλα χθες) – κάθε δεύτερο Σάββατο ο Μανώλης Οικονόμου του «Εν Λευκώ».
Για ακόμη πιο τέλος αφήνω τις τιμές – όσοι πήγαμε κινηθήκαμε γύρω στα € 20-25 με καλή κατανάλωση, ενώ οι ίδιοι επιδιώκουν να μπορεί να τρώει ένα ζευγάρι με σύνολο € 25. Σερβίρει όλη τη βδομάδα μέχρι τις 2 το πρωί, ενώ με ποτά το ξενυχτάς και πολύ παραπάνω.
C.V., Κωνσταντινουπόλεως 108 & Μυκάλης, Κεραμεικός, 210 3451.744
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.