C.V. H σεζόν ανοίγει καλά
Το C.V., λοιπόν, έχει ωραίο, απλό και intellectual ντεκόρ με παλιά έπιπλα
Παραζαλισμένη ακόμη από την επιστροφή, ακούω ευχάριστο μουρμουρητό για το ολοκαίνουριο C.V., και μια πολυυυυύ βαρετή Δευτέρα βράδυ κατηφορίζω προς τα εκεί. Το C.V., λοιπόν, έχει ωραίο, απλό και intellectual ντεκόρ με παλιά έπιπλα του ’20, του ’30 και του ’40, έχει ένα δυνατό μπαρ –με όλα τα γνωστά malt ουίσκι, σπάνια κονιάκ, δυσεύρετα ρούμια και ό,τι άλλο βάζει ο νους του έμπειρου πότη–, έχει και μια υποτυπώδη «αυλίτσα» πάνω στο ήσυχο πεζοδρόμιο. Εκεί έκατσα και εγώ σε ωραιότατο φερ φορζέ τραπεζάκι με ασορτί καρεκλίτσες, φάτσα μου έβλεπα έργα του Γιάννη Σκουρλέτη –είναι ο καλλιτέχνης που «αυτοβιογραφείται» αυτόν το μήνα στο C.V. (Curriculum Vitae)–, ενώ λογαριάζουν στο δίπλα χώρο να διοργανώσουν μικρά θεατρικά, video art προβολές, παραστάσεις καμπαρέ και άλλα πολλά, ε, τώρα να πω πως ο ιδιοκτήτης του είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος (δικά του από πλευράς ντεκόρ και το Floral στα Εξάρχεια, το μπαρ Αμπάριζα, το παλιότερο και ξακουστό Multi Culti του Ψυρρή). Το C.V. μέσα σ’ όλα αυτά τα ωραία έχει και πολύ καλό φαγητό, ελληνικό-ελληνικότατο, με αρκετές πινελιές κρητικής κουζίνας – καταγωγή από τους θρυλικούς Μέλαμπες της Κρήτης. Ό,τι έφαγα ήταν εξαιρετικό, από τις γεμιστές με ξινομυζήθρα φλογέρες με το μέλι, μέχρι το χοιρινό πρασοσέλινο, κι από τα μαραθοπιτάκια μέχρι το κοτόπουλο με τα μυρωδικά – ακούω πως θα έχουν και πολλά πιάτα ημέρας. Συνοδεύουν με καλά κρασιά από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες. Στα μεγάλα του συν η ατμόσφαιρα και μια σπάνια να τη συναντήσεις ευγένεια από τον ιδιοκτήτη Στέφανο μέχρι το συμπαθέστατο Σταύρο, που μας σέρβιρε. Για το τέλος αφήνω το πιο μεγάλο τους ατού, αυτό της μουσικής. Κομμάτια, όπως και το ντεκόρ, μεσοπολέμου, μουσικές του καμπαρέ και γνωστές κινηματογραφικοθεατρικές, πολλή τζαζ («όχι την ξενέρωτη, αλλά αυτήν που σε κάνει να θες να χορέψεις ή να ονειρευτείς» που είπε και η φίλη μου η Μάρω, που την έστειλα χθες) – κάθε δεύτερο Σάββατο ο Μανώλης Οικονόμου του «Εν Λευκώ».
Για ακόμη πιο τέλος αφήνω τις τιμές – όσοι πήγαμε κινηθήκαμε γύρω στα € 20-25 με καλή κατανάλωση, ενώ οι ίδιοι επιδιώκουν να μπορεί να τρώει ένα ζευγάρι με σύνολο € 25. Σερβίρει όλη τη βδομάδα μέχρι τις 2 το πρωί, ενώ με ποτά το ξενυχτάς και πολύ παραπάνω.
C.V., Κωνσταντινουπόλεως 108 & Μυκάλης, Κεραμεικός, 210 3451.744
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.