- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Around the table: δοκιμάζοντας τα πιο viral πιάτα της πόλης σε προνομιακές τιμές
Το αγαπημένο γαστρονομικό event της πόλης επιστρέφει 27 Μαΐου με 16 Ιουνίου 2024
![114868-649339.jpg 114868-649339.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114868-649339.jpg)
![Around the table Around the table](/images/1074x600/jpg/files/2024-05-21/around-the-table.jpg)
Around the table by Mastercard: 40 hot εστιατόρια της πόλης δημιουργούν 40 ειδικά σχεδιασμένα menus με τοπικά υλικά, τα οποία προσφέρονται σε προνομιακές τιμές έως €40/άτομο.
Στην παρέα μου έχουμε ένα αγαπημένο παιχνίδι. Κάθε τόσο επισκεπτόμαστε και από ένα διαφορετικό εστιατόριο της Αθήνας, παραγγέλνουμε όσα περισσότερα πιάτα μπορούμε και μετά βαθμολογούμε κάθε πιάτο σαν σωστοί κριτές! Γελάμε πολύ, τρώμε ακόμη περισσότερο, στο τέλος φυσικά ξεχνάμε τον ρόλο του κριτή και καταλήγουμε να τσουγκρίζουμε ποτήρια γεμάτα κρασί.
Εννοείται πως το παιχνίδι αυτό κορυφώνεται τις μέρες του Around the table, του αγαπημένου γαστρονομικόυ event των απανταχού foodies, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Mastercard. Τι συμβαίνει τότε; 40 hot εστιατόρια της Αθήνας δημιουργούν 40 ειδικά σχεδιασμένα menus με τοπικά υλικά και έμπνευση από την ελληνική κουζίνα σε προνομιακές τιμές έως €40/άτομο, αποκλειστικά για κατόχους καρτών Mastercard®. Είτε είσαι ένας πραγματικός λάτρης του καλού φαγητού, είτε απλώς σου αρέσει να βρίσκεσαι στο ίδιο τραπέζι παρέα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, το Around the table είναι κάτι που απλά… δεν το χάνεις!
Around the table, το αγαπημένο γαστρονομικό event των foodies
![Around the table Around the table](/images/w734/jpg/files/2024-05-21/around-the-table-3.jpg)
Φέτος το Around the table θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου 2024 και η δική μου τουλάχιστον παρέα δεν κρατιέται! Ειδικά όταν είδαμε τα εστιατόρια που συμμετέχουν αυτή τη χρονιά. Αναφέρω ενδεικτικά κάποια από αυτά (μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη λίστα των συνεργαζόμενων εστιατορίων πατώντας εδώ), ίσα-ίσα για να σας ανοίξω την όρεξη: Pharaoh, TsiftisGastrokoutouki, Βασίλαινας, Ντύλαν, AtenoCook&Deli, Cookoovaya, AoritisKritiThimises, Artisanal. Όλα τα εστιατόρια της λίστας είναι διαλεγμένα ένα κι ένα! Πρόκειται για εστιατόρια που έγιναν talk of the town με το που άνοιξαν, με διάσημους σεφ και εξαιρετικά πιάτα, εστιατόρια καινούργια αλλά και με ιστορία πολλών χρόνων, ενώ όλα τους ξεχωρίζουν γιατί έχουν στο επίκεντρο την ελληνική γαστρονομία.
Πώς κάνεις κράτηση στο Around the table;
![Around the table Around the table](/images/w734/jpg/files/2024-05-21/around-the-table2.jpg)
Είναι πάρα πολύ απλό. Απλώς μπαίνεις στο www.aroundthetable.gr και κάνεις κράτηση στα εστιατόρια που επιθυμείς. Έπειτα παίρνεις τηλέφωνο τους φίλους σου και τους το ανακοινώνεις. Αυτό ήταν όλο! Επιπλέον, ειδικά για τους κατόχους καρτών Mastercard, το Around the table έχει ετοιμάσει μια σειρά από ανεκτίμητες γαστρονομικές εμπειρίες, όπως food & cocktail pairing, masterclasses, και μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας από διάσημους σεφ!
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό πατώντας εδώ.
Οι κρατήσεις στο www.aroundthetable.gr έχουν ήδη ανοίξει, οπότε προτείνω απόψε να κάνετε συμβούλιο με όλη την παρέα για να αποφασίσετε σε πόσα εστιατόρια θα πάτε. Καλή μας όρεξη!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.