Θεματα

Ρολάκια λαζανιών με τυρί και κοτόπουλο

Δε χρειάζεται να είσαι ο Γκάρφιλντ για να τα λατρέψεις

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85026-171637.jpg

Φυσικά και σας αρέσουν τα λαζάνια γιατί και σε ποιον δεν αρέσουν; Αφήστε που, μεταξύ μας, αν δεν σας άρεσαν δε θα είχατε ανοίξει τώρα αυτή τη συνταγή. Το θέμα είναι πως θα τα γεμίσουμε με κοτόπουλο για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα και να τα κάνουμε ρολάκια για να τρώγονται ακόμα πιο εύκολα!

Τι θα χρειαστούμε:

750 γρ. βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο

250 γρ. τυρί ρικότα

60 γρ. τριμμένη φέτα

60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

60 ml γάλα

ελάχιστο λευκό πιπερι

2 κούπες κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια

8 λαζάνια βρασμένα και στραγγισμένα

λίγο μαϊντανό

Πώς το φτιάχνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο, τα τυριά, το γάλα και το πιπέρι.

Βάζουμε μισή κούπα γέμισης σε κάθε λαζάνι και τα τυλίγουμε.

Σε ένα πυρέξ 30x20, απλώνουμε τη μία κούπα κόκκινης σάλτσας.

Τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια με τη «ραφή» προς τα κάτω.

Απλώνουμε πάνω στα ρολάκια την υπόλοιπη κόκκινη σάλτσα και σκεπάζουμε.

Ψήνουμε στους 200° C για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε το μαϊντανό.

Μη διστάσετε να προσθέσετε έξτρα παρμεζάνα στο γαρνίρισμα!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.