Θεματα

Νέος χρόνος, κι όλα καινούργια στοTamarind

Ο Ελληνοταιλανδός Μπεν Προβής αλλάζει όλη την κουζίνα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85012-171596.jpg

Το Tamarind, στα 3 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του, έχει γίνει γνωστό σαν ένα αυθεντικό ταιλανδέζικο της πόλης. Με την καινούργια χρονιά το Tamarind αποφάσισε να φτάσει αυτόν το χαρακτηρισμό στον υπερθετικό βαθμό.

Για το 2015 λοιπόν, τα ηνία της κουζίνας αναλαμβάνει ο Ελληνοταιλανδός σεφ Μπεν Προβής. Γεννημένος από Ταιλανδέζα μαμά και Έλληνα πατέρα, ο νέος σεφ γνωρίζει καλά όλα τα κρυμμένα μυστικά …παιδιόθεν! Και τα εφαρμόζει στο νέο μενού που έφτιαξε ειδικά για το Tamarind.

Ο Μπεν θυμάται τη μητέρα του μαζί με τις φίλες της να μαγειρεύουν αναβιώνοντας όλα τα μυστικά της κουζίνας τους, μέσα από μπαχαρικά και μυρωδιές. Ο ίδιος περιγράφει: «Παιδιά εμείς, από Έλληνα πατέρα, ακούγαμε το «τιτίβισμά» τους, μπλέκαμε στα πόδια τους, διακόπτοντάς τες μέχρι να ακουμπήσουν στο διπλανό από των «μεγάλων» τραπέζι τα φαγητά δίχως τσίλι, «τα άνοστα» τα λέγανε, κατάλληλα για εμάς τα παιδιά. Θυμάμαι σα πιο μεγάλος που ήμουν, πείραζα τους μικρότερους, -«μικρούς αδελφούς» έπρεπε να τους αποκαλώ-, και τους έδινα στα κρυφά να φάνε κόκκινο τσίλι, αυτό το παρεξηγημένο καρύκευμα, που δίχως αυτό Ταϊλανδέζικη κουζίνα δεν υπάρχει.»

n

Όλες αυτές τις αναμνήσεις, τις «έμπλεξε» με τη δική του τέχνη-είναι ένας εξαιρετικός σεφ που μέσα του συνυπάρχουν η μεσογειακή αλλά και η ασιατική κουζίνα-, και τις ενσωμάτωσε στο νέο μενού του Tamarind που έφτιαξε από την αρχή. Παντ Κάι (κοτόπουλο σοτέ με μπρόκολο, μανιτάρια, καλαμπόκια, κάσιους και σάλτσα στρειδιών), Μου Πίο Γουάν (η ταϊλανδέζικη εκδοχή του γλυκόξινου χοιρινού), Παντ Μπαϊ Καπάο (μοσχαράκι σοτέ με βλαστάρια μπαμπού, γλυκό βασιλικό και πιπεριές τσίλι), είναι μόνο μερικά από τα νέα και αυθεντικά πιάτα που περιλαμβάνει η ανανεωμένη κουζίνα του Tamarind. Λάτρεις του αυθεντικού ταιλανδέζικου σπεύσατε!  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.