Θεματα

Σούπα με λαχανικά και μοσχάρι

Νόστιμη και χορταστική συνταγή για τις κρύες μέρες

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υλικά

1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο

3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 πατάτες, χοντροκομμένες

1 κ. σ. θυμάρι

1 κ. σ. μαϊντανός

1 κ. σ. ελαιόλαδο

2-3 φλιτζάνια νερό

3-4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού

½ κιλό μοσχάρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά, για περίπου δύο ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση και ρίχνουμε μέσα το σέλινο. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φύλλα του, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο και έπειτα προσθέτουμε το νερό και τις πατάτες. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και έπειτα κατεβάζουμε την ένταση στο μισό. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα καρότα και οι πατάτες. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το ζωμό, το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίζει να βράζει και μετά χαμηλώνουμε την ένταση, για να διατηρηθεί η σούπα ζεστή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.