Θεματα

Σούπα με λαχανικά και μοσχάρι

Νόστιμη και χορταστική συνταγή για τις κρύες μέρες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84925-171440.jpg

Υλικά

1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο

3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 πατάτες, χοντροκομμένες

1 κ. σ. θυμάρι

1 κ. σ. μαϊντανός

1 κ. σ. ελαιόλαδο

2-3 φλιτζάνια νερό

3-4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού

½ κιλό μοσχάρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά, για περίπου δύο ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση και ρίχνουμε μέσα το σέλινο. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φύλλα του, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο και έπειτα προσθέτουμε το νερό και τις πατάτες. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και έπειτα κατεβάζουμε την ένταση στο μισό. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα καρότα και οι πατάτες. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το ζωμό, το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίζει να βράζει και μετά χαμηλώνουμε την ένταση, για να διατηρηθεί η σούπα ζεστή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.