Θεματα

8 τσουρέκια της Αθήνας που μοσχοβολούν

Εδώ τα καλά τσουρέκια!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Madame Fraise
Φωτογραφία: Madame Fraise

8 φούρνοι και ζαχαροπλαστεία με τέλειο τσουρέκι στην Αθήνα

Τι κάνει το τέλειο τσουρέκι; Είναι η παλιά οικογενειακή συνταγή ή εκείνη που δεν σκέφτηκε κανείς άλλος; Είναι η μαεστρία στο ζύμωμα ή τα αγνά υλικά, το φρέσκο βούτυρο και το μοσχομυριστό μαχλέπι; Δεν έχει και τόση σημασία. Είτε αυτό που ψάχνεις είναι το παραδοσιακό τσουρέκι, το ορθόδοξο, είτε το τσουρέκι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, θα το βρεις στους παρακάτω φούρνους και ζαχαροπλαστεία.

8 τσουρέκια για κάθε γούστο

Madame Fraise

Madame Fraise

Η φινετσάτη Madame Fraise δεν μας έχει συνηθίσει σε παραδοσιακές συνταγές. Κι όμως, το τσουρέκι της είναι βασισμένο σε μία οικογενειακή πατροπαράδοτη συνταγή, που έχει φτάσει στο σήμερα περνώντας από γενιά σε γενιά. Αυτή τη συνταγή οι pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γεωργία Τσαμπάνη την απογειώνουν προσθέτοντας το δικό τους προσωπικό φινίρισμα, την πλούσια ζαχαροπλαστική τους εμπειρία, και τα πιο ποιοτικά υλικά που μπορούν να βρεθούν. Κι αν εξακολουθείτε να θέλετε κάτι διαφορετικό, υπάρχει πάντα το ξακουστό Noble Panettone που για χάρη των ημερών βγαίνει και στην πασχαλινή του έκδοση: με γεύση τσουρέκι, πορτοκάλι confit, φυσικά αρώματα από μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης. Πρόκειται για μία limited edition έκδοση, που όταν εμφανίστηκε πέρυσι έγινε sold out αμέσως. Οπότε… προλάβετε! Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086

oZé

oZé

Κοιτάς τη βιτρίνα. Σκέφτεσαι «δεν μπορεί». Ξανακοιτάς τη βιτρίνα. Ας σου γλυτώσω λίγο χρόνο: ό,τι βλέπεις είναι τσουρέκι. Ναι και τα κρουασάν. Ναι, ναι, και αυτό το γλυκό που μοιάζει με βουτυρένιο brioche. Και το άλλο που μοιάζει με crumble. Όλα αυτά τα φανταστικά γλυκά φτιάχνονται με ζύμη τσουρεκιού στο εργαστήριο του βάθους. Τι να πρωτοδιαλέξεις; Το τσουρέκι-κρουασάν με γέμιση φιστίκι. Είναι (τσουρεκένιο) έπος! Λ. Παπάγου 56, Ζωγράφου, 2107773601

Ρεμούνδος

Ρεμούνδος

Αυτός ο φούρνος είναι από τους πιο παλιούς σε όλη την Κυψέλη. Το 1953 άνοιξε στο ίδιο ακριβώς σημείο που λειτουργεί και σήμερα από την τρίτη γενιά της οικογένειας. Η νέα γενιά, ο Γρηγόρης και ο Γιώργος Ρεμούνδος σπούδασαν την τέχνη του αρτοποιού στο Λονδίνο και έφεραν νέο αέρα στον ιστορικό φούρνο, όμως για το μοσχοβολιστό τσουρέκι τους ακολουθούν με ευλάβεια τη συνταγή του παππού τους: Αγνά υλικά (μαχλέπι, μαστίχα και βέλγικο βούτυρο), επίμονο ζύμωμα και καλή καρδιά. Κυψέλης 37, Κυψέλη, 210 8215808

Φούρνος Βυζάντιον

Φούρνος Βυζάντιον

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο ιστορικός αυτός φούρνος (άνοιξε το 1958 παρακαλώ) ανεβάζει ρυθμούς για να μπορέσει να εξυπηρετήσει την αυξημένη πελατεία του. Όλοι θέλουν μία πλεξούδα από το διάσημο κι έξτρα αρωματικό τσουρέκι του με μαστίχα και μαχλέπι, φτιαγμένο με μία παλιά, παραδοσιακή συνταγή, που όλα αυτά τα χρόνια παραμένει αξεπέραστη. Αγίου Μελετίου 67, 210 8640969

Bread B.C.

Bread B.C.

Το new age bakery έγινε αμέσως γνωστό για το χειροποίητο, αληθινό ψωμί του που φτιάχνεται αποκλειστικά με φυσικό προζύμι. Ζυμώνουν οι άνθρωποι, το κάνουν καλά, χρησιμοποιούν μόνο αγνά υλικά, οπότε αναμενόμενο είναι μάλλον που το τσουρέκι τους δεν παίζεται. Μαστιχωτό και μοσχομυριστό έχει μαχλέπι, μαστίχα, πορτοκάλι, φυσική βανίλια και ολόφρεσκο βούτυρο. Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα τσουρέκια, όλα χειροποίητα, να έχεις να διαλέγεις. Τσουρέκι με μανταρίνι, πορτοκάλια και μαστίχα Χίου, τσουρέκι με πορτοκάλι, μαστίχα Χίου και salted caramel spread με ανθό αλατιού Μεσολογγίου, γεμιστό τσουρέκι με κρέμα φουντουκιού, πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια με ανθό αλατιού, και γεμιστό τσουρέκι με κρέμα φιστίκι Αιγίνης, πραλίνα φιστίκι Αιγίνης χωρίς ζάχαρη και ολόκληρα φιστίκια με ανθό αλατιού. Ζαλίστηκα ήδη! Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888

Άρτιστον

Άρτιστον

Τσουρέκι σωστό, αφράτο, παραδοσιακό από εκείνο που το φέρνεις στο σπίτι και μοσχοβολάει όλη η πολυκατοικία. Ξέρει καλά να πλάθει τσουρέκια αυτός ο φούρνος, και πώς αλλιώς; Από το 1910 (!), που άνοιξε μέχρι σήμερα έχει ζυμώσει τόνους! Σπ. Τρικούπη 61 και Μετσόβου, Εξάρχεια, 210 8211029

Holy Llama

Holy Llama

Ποιος είπε ότι τα vegan τσουρέκια δεν μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικά; Πριν απαντήσεις, απλά δοκίμασε το γεμιστό τσουρέκι με κάστανο και βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα που μόλις ξεφούρνισε το Holy Llama. Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3318913

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.