- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![Madame Fraise Madame Fraise](/images/1074x600/jpg/files/2024-04-25/madame-fraise__1_.jpg)
8 φούρνοι και ζαχαροπλαστεία με τέλειο τσουρέκι στην Αθήνα
Τι κάνει το τέλειο τσουρέκι; Είναι η παλιά οικογενειακή συνταγή ή εκείνη που δεν σκέφτηκε κανείς άλλος; Είναι η μαεστρία στο ζύμωμα ή τα αγνά υλικά, το φρέσκο βούτυρο και το μοσχομυριστό μαχλέπι; Δεν έχει και τόση σημασία. Είτε αυτό που ψάχνεις είναι το παραδοσιακό τσουρέκι, το ορθόδοξο, είτε το τσουρέκι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, θα το βρεις στους παρακάτω φούρνους και ζαχαροπλαστεία.
8 τσουρέκια για κάθε γούστο
Madame Fraise
![Madame Fraise Madame Fraise](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/madame-fraise__2_.jpg)
Η φινετσάτη Madame Fraise δεν μας έχει συνηθίσει σε παραδοσιακές συνταγές. Κι όμως, το τσουρέκι της είναι βασισμένο σε μία οικογενειακή πατροπαράδοτη συνταγή, που έχει φτάσει στο σήμερα περνώντας από γενιά σε γενιά. Αυτή τη συνταγή οι pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γεωργία Τσαμπάνη την απογειώνουν προσθέτοντας το δικό τους προσωπικό φινίρισμα, την πλούσια ζαχαροπλαστική τους εμπειρία, και τα πιο ποιοτικά υλικά που μπορούν να βρεθούν. Κι αν εξακολουθείτε να θέλετε κάτι διαφορετικό, υπάρχει πάντα το ξακουστό Noble Panettone που για χάρη των ημερών βγαίνει και στην πασχαλινή του έκδοση: με γεύση τσουρέκι, πορτοκάλι confit, φυσικά αρώματα από μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης. Πρόκειται για μία limited edition έκδοση, που όταν εμφανίστηκε πέρυσι έγινε sold out αμέσως. Οπότε… προλάβετε! Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086
oZé
![oZé oZé](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/oze-tsoureki.jpg)
Κοιτάς τη βιτρίνα. Σκέφτεσαι «δεν μπορεί». Ξανακοιτάς τη βιτρίνα. Ας σου γλυτώσω λίγο χρόνο: ό,τι βλέπεις είναι τσουρέκι. Ναι και τα κρουασάν. Ναι, ναι, και αυτό το γλυκό που μοιάζει με βουτυρένιο brioche. Και το άλλο που μοιάζει με crumble. Όλα αυτά τα φανταστικά γλυκά φτιάχνονται με ζύμη τσουρεκιού στο εργαστήριο του βάθους. Τι να πρωτοδιαλέξεις; Το τσουρέκι-κρουασάν με γέμιση φιστίκι. Είναι (τσουρεκένιο) έπος! Λ. Παπάγου 56, Ζωγράφου, 2107773601
Ρεμούνδος
![Ρεμούνδος Ρεμούνδος](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/remoundos.jpg)
Αυτός ο φούρνος είναι από τους πιο παλιούς σε όλη την Κυψέλη. Το 1953 άνοιξε στο ίδιο ακριβώς σημείο που λειτουργεί και σήμερα από την τρίτη γενιά της οικογένειας. Η νέα γενιά, ο Γρηγόρης και ο Γιώργος Ρεμούνδος σπούδασαν την τέχνη του αρτοποιού στο Λονδίνο και έφεραν νέο αέρα στον ιστορικό φούρνο, όμως για το μοσχοβολιστό τσουρέκι τους ακολουθούν με ευλάβεια τη συνταγή του παππού τους: Αγνά υλικά (μαχλέπι, μαστίχα και βέλγικο βούτυρο), επίμονο ζύμωμα και καλή καρδιά. Κυψέλης 37, Κυψέλη, 210 8215808
Φούρνος Βυζάντιον
![Φούρνος Βυζάντιον Φούρνος Βυζάντιον](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/vyzantion.jpg)
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο ιστορικός αυτός φούρνος (άνοιξε το 1958 παρακαλώ) ανεβάζει ρυθμούς για να μπορέσει να εξυπηρετήσει την αυξημένη πελατεία του. Όλοι θέλουν μία πλεξούδα από το διάσημο κι έξτρα αρωματικό τσουρέκι του με μαστίχα και μαχλέπι, φτιαγμένο με μία παλιά, παραδοσιακή συνταγή, που όλα αυτά τα χρόνια παραμένει αξεπέραστη. Αγίου Μελετίου 67, 210 8640969
Bread B.C.
![Bread B.C. Bread B.C.](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/bread-bc.jpg)
Το new age bakery έγινε αμέσως γνωστό για το χειροποίητο, αληθινό ψωμί του που φτιάχνεται αποκλειστικά με φυσικό προζύμι. Ζυμώνουν οι άνθρωποι, το κάνουν καλά, χρησιμοποιούν μόνο αγνά υλικά, οπότε αναμενόμενο είναι μάλλον που το τσουρέκι τους δεν παίζεται. Μαστιχωτό και μοσχομυριστό έχει μαχλέπι, μαστίχα, πορτοκάλι, φυσική βανίλια και ολόφρεσκο βούτυρο. Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961
Antonis Selekos Conceptual Desserts
![Antonis Selekos Conceptual Desserts Antonis Selekos Conceptual Desserts](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/selekos.jpg)
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα τσουρέκια, όλα χειροποίητα, να έχεις να διαλέγεις. Τσουρέκι με μανταρίνι, πορτοκάλια και μαστίχα Χίου, τσουρέκι με πορτοκάλι, μαστίχα Χίου και salted caramel spread με ανθό αλατιού Μεσολογγίου, γεμιστό τσουρέκι με κρέμα φουντουκιού, πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια με ανθό αλατιού, και γεμιστό τσουρέκι με κρέμα φιστίκι Αιγίνης, πραλίνα φιστίκι Αιγίνης χωρίς ζάχαρη και ολόκληρα φιστίκια με ανθό αλατιού. Ζαλίστηκα ήδη! Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888
Άρτιστον
![Άρτιστον Άρτιστον](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/artiston.jpg)
Τσουρέκι σωστό, αφράτο, παραδοσιακό από εκείνο που το φέρνεις στο σπίτι και μοσχοβολάει όλη η πολυκατοικία. Ξέρει καλά να πλάθει τσουρέκια αυτός ο φούρνος, και πώς αλλιώς; Από το 1910 (!), που άνοιξε μέχρι σήμερα έχει ζυμώσει τόνους! Σπ. Τρικούπη 61 και Μετσόβου, Εξάρχεια, 210 8211029
Holy Llama
![Holy Llama Holy Llama](/images/w734/jpg/files/2024-04-25/holy-llama.jpg)
Ποιος είπε ότι τα vegan τσουρέκια δεν μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικά; Πριν απαντήσεις, απλά δοκίμασε το γεμιστό τσουρέκι με κάστανο και βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα που μόλις ξεφούρνισε το Holy Llama. Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3318913
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.