- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
5 διαφορετικά πασχαλινά γλυκά για σένα που βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
5 διαφορετικά γλυκά για αυτό το Πάσχα από τα pastry shops της Αθήνας
Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Αν ναι, τότε ρίξε μια ματιά στα παρακάτω φετινά πασχαλινά γλυκά. Είναι τέλεια για δώρο, αλλά και τόσο όμορφα (και νόστιμα!) που μπορεί να αποφασίσεις να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου τελικά. Θα σε καταλάβουμε.
Τσουρέκι με αυγό Murano από την Kora
Εκτός από σοκολατένια αυγά, ένα Easter Gift Bag (περιλαμβάνει τσουρέκι, χειροποίητη λαμπάδα από κερί μέλισσας, μια καρτέλα σοκολατένια αυγά), και κλασικό τσουρέκι, η Kora για αυτό το Πάσχα σκέφτηκε και κάτι άλλο. Σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Ψωμά δημιούργησε το Katerina Psoma x KORA Murano Tsoureki, δηλαδή μια κορώνα τσουρεκιού με ένα αυγό Murano στο κέντρο της. Ναι, μάλιστα. Η Κατερίνα Ψωμά ταξίδεψε στη Βενετία αυτή την άνοιξη και συνεργάστηκε με βενετσιάνους τεχνίτες για να δημιουργήσει τα αυγά Pestaccio. Είναι διαθέσιμα σε τρία χρώματα: μπλε του ουρανού, φλούδα πορτοκαλιού και κρέμα. Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, 2103627855
Το ξεχωριστό αυγό του Ourse
Ένα αυγό που σπάει και από μέσα βγαίνει μία… αρκούδα (το σήμα κατατεθέν του Ourse)! Με την υπογραφή του διάσημου pastry chef Σπούρου Πεδιαδιτάκη, βγαίνει σε δύο γεύσεις για να διαλέξεις: με γέμιση τραγανής πραλίνας αμυγδάλου ή πραλίνας φιστικιού Αιγίνης. Η αρκούδα είναι από λευκή σοκολάτα, ενώ το αυγό από καραμελωμένη λευκή σοκολάτα – σοκόλαση! Μυστρά 39, Γλυφάδα, 2121067019
Πασχαλινή Colompa από τα Zuccherino
Παραδοσιακό ιταλικό γλυκό (το λες και πασχαλινό panettone), που φτιάχνεται με φυσικό προζύμι αργής ωρίμασης, ύστερα καλύπτεται με αμυγδαλόπαστα και καβουρδισμένα ολόκληρα αμύγδαλα. Στα Zuccherino τα βρίσκεις σε δύο γεύσεις (Originale και al Cioccolato), μαζί παίρνεις και δεκάδες ακόμα λιχουδιές από λαχταριστά τσουρέκια (γεμιστά ή μη) και σμυρνέικα κουλουράκια, μέχρι αυγά σε απίθανα σχέδια και τσουρεκένια Babka. Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015
Τα πασχαλινά αυγά της Μεγάλης Βρεταννίας
Για αυτό το Πάσχα ο pastry chef του βραβευμένου ξενοδοχείου Αλέξανδρος Κούφας έχει δημιουργήσει μερικά πολύ εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά. Χειροποίητα και αφόρητα σοκολατένια, είναι φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος και στο εσωτερικό τους κρύβουν μία πλούσια στρώση πραλίνας αμυγδάλου και φουντουκιού, φεγιεντίνη, καθώς και καραμελωμένο φαγόπυρο. Για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter κακάο και στρώση από πραλίνα φουντουκιού, καραμέλα γάλακτος, ανθό αλατιού και σοκολάτα τζιαντούγια. Τα βρίσκεις στο GB Corner Gifts & Flavors. Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330750
Σοκολατένιες πασχαλινές δημιουργίες για καλό σκοπό από το Ésophy
Σοκολατένια κουνελάκια, λαγουδάκια, κοτοπουλάκια, και πολλές ακόμα φιγούρες, όλες χειροποίητες που φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο του Ésophy. Με κάθε σοκολατένιο αυγό που αγοράζεις, €2 πηγαίνουν στο «Μαζί για το Παιδί». Λ. Κηφισίας 357, Κηφισιά, 210 6230230
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Τα αποτελέσματα της δικής σας ψηφοφορίας θα δημοσιευτούν τη νέα χρονιά!
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.