13 στέκια που αξίζει να ανακαλύψεις στις γειτονιές του Πειραιά

Μελιστάλακτο: Ακαταμάχητα χειροποίητα γλυκά

Εκεί το γλυκό είναι οπτικά και γευστικά σαν έργο τέχνης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μελιστάλακτο: Πεντανόστιμα χειροποίητα γλυκά από διαλεχτές πρώτες ύλες

Μελιστάλακτο και μια γλυκιά αύρα έρχεται να σκεπάσει την ατμόσφαιρα παρέα με τις πιο μυρωδάτες παρασκευές. Όταν ο δρόμος μάς βγάζει στον Πειραιά και η όρεξη ή η συγκυρία απαιτούν γλυκό, ο προορισμός είναι αυτός. Εκεί η pastry chef Αγγελίνα Μαρτίνου, απόφοιτος της Le Monde, κάνει θαύματα μαζί με την ομάδα της, με διαλεχτές πρώτες ύλες, και αυτό δεν είναι υπερβολή. Αρκεί μόνο να δοκιμάσεις το μιλφέιγ στην κλασική ή σε μία από τις ευφάνταστες εκδοχές του, όπως είναι αυτή με τα κομμάτια φράουλας στην κρέμα. Θα το στήσουν μπροστά σου και αυτό θα κάνει την εμπειρία ακόμα πιο λαχταριστή! Η σφολιάτα αέρινη, η κρέμα αφρός και η γεύση ασυναγώνιστη. Εκεί το γλυκό είναι οπτικά και γευστικά σαν έργο τέχνης. Και δεν είναι τυχαίο που θα δημιουργήσουν για σένα και μερικές από τις πιο φαντασμαγορικές 3D τούρτες που θα κάνουν τις ξεχωριστές στιγμές σου ακόμα πιο ιδιαίτερες. Τόλμησε να δοκιμάσεις και τις πιο παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όπως το γαλακτομπούρεκο το οποίο αποτελεί και σημείο αναφοράς. Θα το βρεις σχεδόν πάντα ζεστό και θα ενθουσιαστείς με τα αρώματα και τις υφές των παρασκευών. Ακόμα και τα γλυκά με στέβια είναι ακαταμάχητα στο Μελιστάλακτο για να μπορούν όλοι να απολαύσουν τη γλύκα χωρίς ενοχές. Το ίδιο και οι νηστίσιμες προτάσεις, όπως το ατομικό μιλφέιγ της κατηγορίας ή τα μπακλαβαδάκια. Τώρα το Πάσχα θα βρεις και αφράτα πολίτικα τσουρέκια, κουλουράκια και χειροποίητα σοκολατένια αυγά, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις.