- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Τι είναι τα Buldak Carbonara Ramen και γιατί έγιναν viral;
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
![114868-649339.jpg 114868-649339.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114868-649339.jpg)
![Ramen Ramen](/images/1074x600/jpg/files/2024-04-24/joshua-ryder-i51a7yy7mqa-unsplash.jpg)
Buldak Carbonara Ramen: το viral trend του TikTok
Αν δεν έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου τις λέξεις “Buldak Carbonara Ramen” είναι γιατί δεν έχεις TikTok. Πρόκειται για στιγμιαία ramen της εταιρείας Samyang Food, ένα προϊόν που μπορεί να κυκλοφορεί από το 2017, αλλά έγινε viral μόλις στις αρχές του 2024 όταν και το ανακάλυψε το ίντερνετ. Ξαφνικά ολοένα και περισσότερα βιντεάκια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην πλατφόρμα του TikTok με ανθρώπους που μαγείρευαν τα Buldak Carvonara Ramen με τον δικό τους τρόπο. Αποκορύφωμα όλων αυτών ένα βίντεο 33 δευτερολέπτων που ανέβηκε στις αρχές του μήνα. Σε αυτό, ένα κοριτσάκι ανοίγει τα δώρα στο πάρτι γενεθλίων του. Όταν καταλαβαίνει ότι της έχουν κάνει δώρο τη μεγάλη συσκευασία των Buldak Carbonara Ramen κλαίει από συγκίνηση. Το βίντεο έφτασε τις 59, 9 εκατομμύρια προβολές, γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε περισσότερο για τα πράγματα που βρίσκουν ενδιαφέροντα οι σύγχρονοι άνθρωποι, παρά για το αν η γεύση των συγκεκριμένων noodles είναι όντως τόσο καλή.
Τα Buldak Carbonara Ramen που έγιναν viral
@biteswithlily Let’s make buldak carbonara ramen 🍜🧀💗 #buldak #ramen #noodles #buldakcarbonara #buldakramen #instantnoodles #instantramen #cooking #cheese #samyang #samyangnoodles
♬ original sound - biteswithlily
Η κορεάτικη εταιρεία Samyang Food έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο όταν ένας You Tuber ξεκίνησε το Fire Noodle Challenge, κατά το οποίο καλούσε τους ακόλουθούς του να βιντεοσκοπήσουν τον εαυτό τους να τρώνε ένα ιδιαίτερα καυτερό προϊόν της Samyang Food, τα Korean Fire Noodles. To Fire Noodle Challenge έγινε viral, η εταιρεία έβγαλε κι άλλες γεύσεις και κάπως έτσι φτάσαμε στα Buldak Carbonara Ramen και την εξαφάνιση τους από τα ράφια των αμερικανικών σούπερ μάρκετ λόγω τεράστιας ζήτησης.
«Γιατί τόσο εμμονή;», αναρωτιούνται οι New York Times. «Μέσα σε μια θάλασσα επιλογών ramen, το Buldak carbonara ramen της Samyang Food διαθέτει την ευκολία και την ελκυστικότητα των mac n cheese σε κουτί. Πάνω σε αυτόν τον κενό καμβά, οι άνθρωποι προσθέτουν ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρυγανισμένο σουσάμι, βραστά αυγά, μια χούφτα τριμμένο τυρί ή λίγο γάλα για επιπλέον κρεμώδη υφή». Μάλιστα.
@murasakimart Replying to @⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ recipe on screen #samyang #samyangcarbonara #xspicy #mm #samyanghalal #ramen #buldak #koreanconveniencestore #asmr #samyangnoodle #mukbang #koreanfood #samyanglessspicy #snackkorea #topokki #samyangcheese #tteokbokki #samyangramen #halal #muslimtiktok #arabtiktok #hijabi #halaltteokbokki
♬ original sound - MURASAKI MART
Με αυτά και μ’ αυτά, το 2023 η Samyang Foods Company ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των ramen της ξεπέρασαν τις 5 δισεκατομμύρια μονάδες με τα συνολικά έσοδα να αγγίζουν τα 3 τρισεκατομμύρια γουόν (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια), και πολύ μας ευχαριστεί.
Υπάρχει ακόμα ένας λόγος, όμως, που αυτή η “Carbonara” έχει κατακτήσει τα πλήθη του TikTok. Τον εξηγεί η TikToker Cassie Yeung: «Φαίνεται τόσο καλό στην κάμερα! Σχεδόν μπορείς να μυρίσεις και να γευτείς το πιάτο. Σε κάνει να πεινάς, να το λαχταράς και θες αμέσως να πας να το φτιάξεις». Τώρα, αν όλα αυτά κάπως σας ενδιαφέρουν, τα Buldak Carbonara Ramen υπάρχουν και στην Ελλάδα. Εμείς πάντως έχουμε αυτήν εδώ τη συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα, την ιταλική και original.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.