Θεματα

Ζεστό ποντς με ρούμι

Ό,τι πρέπει για το κρύο και τα πάρτι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84685-170976.jpg

Τίποτα δεν σε ζεσταίνει περισσότερο από ένα ζεστό ποντς. Η συνταγή αυτή, που βρήκαμε στους Times της Νέας Υόρκης, είναι ιδανική για αυτές τις κρύες μέρες. Οι καλεσμένοι σου θα την λατρέψουν.

Υλικά

3 λεμόνια

1 μανταρίνι

¾ του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη

1 φλιτζάνι κίτρινο ρούμι

1 φλιτζάνι μαύρο ρούμι

1 φλιτζάνι κονιάκ

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε το μανταρίνι και 2 από τα λεμόνια και ρίχνουμε τις φλούδες τους μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με ένα γουδοχέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κατασταλάξει για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κόβουμε το μανταρίνι στη μέση και στύβουμε το χυμό του μέσα σε ένα δοχείο μέτρησης. Κάνουμε το ίδιο και με τα 3 λεμόνια.

Βράζουμε 1 λίτρο νερό. Ρίχνουμε το ρούμι και το κονιάκ μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη και τις φλούδες. Προσθέτουμε το χυμό και το βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε γυάλινα ποτήρια και από πάνω τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.