- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πώς γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά από την άλλη μεριά του πλανήτη; Μπορείς να το ζήσεις με μια βόλτα στο κέντρο, λίγες ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος. Εκεί που θα κάνεις τα τελευταία ψώνια και σε πιάσει μια ελαφριά λιγούρα (υπολογίζουμε ότι αυτό θα συμβεί κάπου στο ύψος της Αιόλου), κάνε στάση στο Mama Roux που στήνει για μια ακόμη χρονιά το καθιερωμένο σούπερ downtown party του.
Με Festive Street Food, New Orleans Brass Band Parade, Live Music Rhythms and Blues και Downtown Market, φτιάχνει το σκηνικό μιας εναλλακτικής και πολύ ζωντανής πρότασης για το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς. Πας και φτιάχνεις διάθεση για το βραδινό σου ρεβεγιόν (χιπς-τα κοκτέιλ δίνουν και παίρνουν) ή περνάς τόσο καλά ανάμεσα στα πλήθη Αθηναίων που διασκεδάζουν μαζί σου που αποφασίζεις να μην το κουνήσεις ρούπι!
Downtown Market
Από φαγητό, οι multi ethnic σεφ του Mama Roux προτείνουν αυθεντικά street food πιάτα με extra λάμψη όμως που δίνει τον τόνο στο γιορτινό κλίμα των ημερών. Όπως στρείδια, χαβιάρι σολομού, Scrambled Eggs με φρέσκια μαύρη τρούφα, Brisket Brioche, Jacket Potato με sour cream. Πρωταγωνιστεί το Bubbles and Oyster Bar ενώ το Glühwein, αυτό το υπέροχο ζεστό αρωματικό και γιορτινό κρασί, θα ρέει άφθονο. Όλα ό, τι πρέπει για να αποχαιρετίσεις το χρόνο που φεύγει με κόκκινα μαγουλάκια και τεράστιο χαμόγελο.
Οι μουσικές των Gumbo Ya Ya και της New Orleans Brass Band Parade θα απογειώνουν την γιορτινή ατμόσφαιρα με Rhythm &Blues ήχους, ενώ αν δεν έχεις προλάβει να κάνεις όλα τα ψώνια σου μέχρι να έρθεις εδώ, κανένα πρόβλημα! Το Mama Roux σε συνεργασία με το Cool Soap διοργανώνει ένα μοναδικό Downtown Market με τοπικά προϊόντα, design αντικείμενα, χειροποίητα ρούχα και αξεσουάρ. Καλή χρονιά!
Info: Festive Street Food & Downtown Market: 12:00-18:00, New Orleans Brass Band Parade: 14:00, Gumbo Ya Ya Live Music: 15:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.