- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
La Pantera Negra, το Nikkei εστιατόριο που άφησε ιστορία επιστρέφει… σπίτι σου
Ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης και το εικονικό του εστιατόριο
Το διάσημο La Pantera Negra του σεφ Δημήτρη Κατριβέση και η Nikkei κουζίνα του έρχονται σπίτι μας με ένα κλικ
Το καλοκαίρι του 2016 ανοίγει στην Αθήνα ένα εστιατόριο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το La Pantera Negra του Δημήτρη Κατριβέση θα άφηνε εποχή, παρά τη μάλλον βραχύβια ιστορία του, χάρη στην πρωτοποριακή του γεύση. Κουζίνα Nikkei, δηλαδή το πάντρεμα ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας, σε πιάτα ανατρεπτικά και σύγχρονα.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Δημήτρης Κατριβέσης είχε ήδη διανύσει εκατοντάδες γαστρονομικά χιλιόμετρα. Από το El Bulli του Ferran Adria στη σχολή Le Notre του Παρισιού, έπειτα στην Τενερίφη για να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο, το Alkimia. Το 2007 ανοίγει και το Siphon, το 2010 μπαίνει στην κουζίνα του Albert Raurich στο μισελενάτο Dos Palillos της Βαρκελώνης. Το 2012 αλλάζει ξανά ημισφαίριο, αυτή τη φορά μετακομίζει στο Τόκυο για να δουλέψει στο τριάστερο Ryugin, και τον επόμενο χρόνο βρίσκεται στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει τη σπουδή του πάνω στη Nikkei κουζίνα. Το 2014 είναι έτοιμος να παρουσιάσει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα, άγνωστη λέξη στην αθηναϊκή εστίαση μέχρι τότε.
Μια δεκαετία αργότερα ο τρομερός σεφ επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Μόνο που τώρα «χτίζει» ένα εικονικό εστιατόριο, το οποίο αντί για κράτηση, ζητάει λίγα μόνο κλικ. Το περιβόητο La Pantera Negra όχι μόνο είναι ξανά διαθέσιμο, αλλά έρχεται ως την πόρτα μας* μέσα από όλες τις γνωστές εφαρμογές delivery (efood, Wolt, BOX) και μέσα από το site www.lapanteranegra.gr.
Στον κατάλογο συναντάμε πιάτα ανατρεπτικά κι έξυπνα, όπως πάντα. Τι θα δοκιμάσεις; Πρώτα απ’ όλα τα περίφημα ceviche του Δημήτρη Κατριβέση – σαν εκείνον δεν τα φτιάχνει κανείς. Ύστερα τα Peruvian bowls, όπως εκείνο με το tiradito τόνου με sushi rice, αλλά και τα signature bao buns, τα οποία ο σεφ τηγανίζει (!), προτείνοντας τα σε αναπάντεχους συνδυασμούς (έβαλα στο μάτι το γεμιστό bao bun με gorgonzola και κεράσι). Τι άλλο; Οπωσδήποτε το Orzo La Pantera Negra, ακόμη ένα signature πιάτο όπου το ξεψαχνισμένο μοσχαράκι βρίσκει το ταίρι του στο χυλωμένο κριθαράκι και σερβίρεται με παρμεζάνα, κατσικίσιο τυρί, βασιλικό, κόλιανδρο και beef gravy. Επίσης για πρώτη φορά ο Δημήτρης Κατριβέσης στέλνει σπίτι μας και τρεις signature σάλτσες του, κλεισμένες μέσα σε μπουκαλάκια: Beetroot ketchup, Pineapple Srirach Mayo και Lemon Honey Miso.
Όλα αυτά συνδυάζονται άψογα με τα cocktails του La Pantera Negra, δηλαδή Pisco Negroni, Bramble και Pornstar, που με τη σπιρτάδα τους στέκονται επάξια δίπλα στα πιάτα του διάσημου σεφ. Θα είναι η ίδια εμπειρία; Δεν ξέρω. Μένει να το δοκιμάσουμε.
www.lapanteranegra.gr, Instagram: @lapanteranegra.gr
*Το La Pantera Negra εξυπηρετεί σχεδόν όλη την Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.